sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Dayglo Maradona - Rock Section 2014

Diego Maradona ei sattuneista syistä nauti Brittein saarilla hirveästi arvostusta, joten huhtikuussa 2014 nettiin ilmestynyt ja kesäkuussa Rough Traden kautta julkaistu 250 kappaleen painoksinen 12" sinkku kimpoilee käden kautta. Kannessa lukee yhtyeen nimenä 'Dayglo Maradona' ja Bandcamp väittää kyseessä olevan Julian Copen tekemä miksaus saman nimisen yhtyeen vuoden 1989 klubi-hitistä.

Kyseinen yhtye on olemassa vain Julian Copen mielikuvituksessa ja liittyy miehen juuri ilmestyneeseen proosakirja 'Route 131':seen. Kirja sijoittuu 80-luvun loppuun ja risteilee rokin ja jalkapallohuliganismin seassa. Se on kuulemma erittäin hyvä ja sen sivuilla vilahtelee enemmänkin kuvitteellisia 80-luvun lopun rave- ja teknoartisteja. Jotta homma menisi vielä hämärämmäksi hoaxin ja toden sekoitukseksi itse kappale 'Rock Section' on oikeasti Skin Patrol-nimisen levyttämättömän pikkubändin biisi vuodelta 1979, josta kuvitteellinen Dayglo Maradona oli muka tehnyt kymmenen vuotta myöhemmin klubihitin..

Itse en omista tätä kaksitoistatuumaista, mutta paraatipuolen biisi on kuunneltavissa 'yhtyeen' bandcamp-sivuilla ja kakkospuolen remixin, jonka on tehnyt oikeasti ja oikeaoppisesti vielä itse Andrew Weatherhall löytää netin 'mixtapeista' helposti. Remixi kuulostaa aika totaalisen erilaiselta, kuin a-puolen biisi ja tämäkin kuuluu kuvaan. Copen itsensä tekemä 12-minuuttinen biisi tiivistää aika hienosti 80-90-luvun taitteen 'baggy'-soundin. Eihän Cope ensimmäistä kertaa ole pappia kyydittämässä, vaan oli 90-luvun alussa käsittääkseni vahvasti sen ajan ug-teknon fani ja miehen levyillä flirttailtiin useastikin siihen suuntaan.

Jos vuosi olisi 1991, ostaisin tämän kiekon heti. Koska nyt on kuitenkin 2014, niin pohdin kaksi kertaa tilaanko suoraan Rough Tradelta. Levykaupoista tätä ei tule löytymään.

http://dayglomaradona.bandcamp.com/

Ei kommentteja: