tiistai 14. toukokuuta 2019

Primal Scream - Beautiful Future 2008

Primal Screamin kohdalla olen ottanut projektin, että ostelen puuttuvat levyt kirppiksiltä aina kun niitä tulee vastaan. Tämä kymmenen plus vuotta sitten julkaistu cd tarttui mukaan kohtuullisella kolmen euron hinnalla, mutta viittä euroa en ole vieläkään viitsinyt/uskaltanut maksaa siitä Screamdelicaa seuranneesta Stones-larppilevystä.

Beatiful Future oli järjestyksessään huima yhdeksännes pitkäsoitto ja sai muistaakseni ihan ookoo vastaanoton, joskin Scream on omassa ikäluokassaan mennyt jo ajat sitten (sanotaan uudelleen) Stones-luokkaan, jossa levyt ovat yleensä ihan ookoo tasoisia, mutta suurin pöhinä itse yhtyeeltä on jo vähän ohi, eikä näitä kaikkia ole mitenkään perusteltua omistaa. Henkistä vertauskohtaa voi tosiaan laittaa sinne Rollareitten 70-80-luvun taitteen levyihin, joissa pienin päivityksin tehtiin ihan mukiinmenevää "rollarimusaa". Beatiful Future ei kuitenkaan onneksi tällä kertaa sisällä yhtye-pastisseja. vaan on kohtuullisen melodinen ja ennenkaikkea kuuntelijaystävällinen Primal Scream-levy. Bobby Gillespie laulaa niinkuin Bobby Gillespie laulaa, melodisuuden tullessa pääosin laulun taustalle heitetyistä kööreistä tai synalaineista. Lopputulos on aina ollut itseäni miellyttävän "impressionistista" jättäen kuuntelijan omille korville tilaa täydentää sen. Tästä syystä oikeastaan kaikki Scream-levyt ovat kestäneet tältä osin aikaa ilman puhkikulumista.

Artistivieraat taitavat olla Primal Scream levyillä pakollisia ja nuorta naisääntä tarjoaa itselleni tuntematon Lovefoxx. Kypsempää naisääntä tarjoaa itse Linda Thompson ja Josh Homme soittaa yhdellä kappaleella kitaraa.

Monesta Scream-levystä poiketen tältä levyltä puuttuvat kokonaan ne kireän piinalliset osuudet tai tykitykset, joten jonkinnäköistä yhtyeen easy-listeningiä. Levy oli ensimmäinen, jolla ei ole mukana nyt jo haudassa olevaa kitaristi Robert Youngia. Se on tähän asti myös viimeinen, jolla soitti tuohon aikaan takaisin Stone Rosesiin palannut Mani.

Kohta pitää alkaa merkitä muistiin mitä Primal Scream-levyjä hyllystä löytyy, ettei tule tuplakappaleita. Kirppiksillä näitä nimittäin piisaa.

Ei kommentteja: