tiistai 7. heinäkuuta 2015

Charged GBH - Give Me Fire 19821984 nimensä pelkäksi GBH:ksi lyhentänyt Charged GBH luetaan yhdeksi 'UK82' tyylilajin kulmakivistä. Alunperin työväenluokkaisesta 'street punk' tyylistä ponnistanut bändi vei punkkia eteenpäin sen yksinkertaisilla ja agressiivisilla poluilla, josta punkin ensimmäisen aallon bändit olivat jo eksyneet tai poistuneet.
GBH piirsi suuntalinjat, jotka tunnetaan nykyisin brittihardcorena yhdessä Dischargen, Varukersien ja Exploitedin tyylisten bändien kanssa. Tunnusmerkkeinä säröiset kitarat ja rumpubiitti, joka toisinaan toi mieleen Motörheadin mätkytyksen. Biisit rullasivat ja lyriikat kertoivat ydinsodasta, politiikasta, työttömyydestä ja muista 80-luvun alun brittiläistä nuorisoa askarruttaneista asioista.

GBH pysyi pitkään uskollisena alkuperäiselle tyylilleen muiden aikalaisten siirtyessä enemmän metalliin, mutta myös tällä bändillä taisi sitten lopulta olla joku hevilevy. Yhtye on toiminut enemmän tai vähemmän keskeytyksettä perustamisvuodestaan 1978 ja kiertää edelleen.

Ei kommentteja: