sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Mikko Perkoila - Arvaa harmittiko? 1982Mikko Perkoila aloitti tunnetumman musiikkiuransa 70-luvun laululiikkeessä. Arkiviisu-yhtye syntyi vapun alla 1976 Agit-propin kisälliryhmän jäsenistä ja soitti poliittisten laulun lisäksi kisälli- ja kansanlauluja. Ryhmään kuului Perkoilan lisäksi Hannu Raatikainen (myöhemmin Motelli Skronklessa) sekä Havukaisten sisarukset Riitta ja Leena, jotka ovat tehneet omat näyttelijä- ja ohjaajauransa. Basson varteen tuli myöhemmin vielä tuleva Agents-mies Kai Pulliainen. Yhtye julkaisi yhden täyspitkän Love-Recordsille.

Perkoilan oma sooloura alkoi Loven seuraaja Ponsi-levymerkille äänitetyllä soololevyllä vuonna 1980 ja hän on toiminut siitä asti kokopäivätoimisena muusikkona. Taiteilijaeläkkeen hän sai vuonna 2012.

Arvaa harmittiko pyöri aikanaan kovasti radiossa ja edustaa Perkoilalle päätyylistä lastenmusiikkia. Kappale on tosin vähän isommille lapsille. Sen suomalaiskansallista kateutta hyväksikäyttävä tarinointi on lempeän julmaa. Tai no; lopussa itsensä vahingossa vihollisen sijaan räjäyttävä yhdysvaltain presidentti ja jumalan valitun kansan vaihto ynnä muut nostavat pienen hymyn huuleen, sekä hämmennyksen, että tälläistä on aikanaan esitetty enemmänkin radiossa. Huumori on kuitenkin rankimmillaan piirroselokuvamaista ja toisaalta kotoisia aiheita (sahapalot, minkkitarhaus) käsitellessä ivallista. Toki niinpäin, että Breznevistä tälläisiä ei saanut laulaa, ainakaan Ylen aalloilla.

Perkoila keikkailee edelleenkin akustisen kitaransa ja erinäisten pikkusoitinten kanssa.

Ei kommentteja: