torstai 11. huhtikuuta 2013

Jacob Miller - Live in Jamaica 1978Minulla on ristiriitainen suhtautuminen reggae-musiikkiin. Isoveljeni oli täys-streitti urheilija, mutta kuunteli jostain ihmeellisestä syystä tätä kyseistä musiikkilajia.

Homma lähti liikkeelle ensin Bob Marleyn 'Legend'-kasetista, mutta aika pian veljeni levyjenkeräily oli siinä pisteessä, että Helsingin reissuilta kiikutettiin Black Star-liikkeestä kaikkein hämyisimmät dubit ja rootseimmat setit. Meillä oli himassa vain yhdet stereot (nekin veljeni), joten sain kuunnella tätä Jamaikan musiikkia vähän liikaakin. Ja pakkokatsella sitä VHS:iltä, joiden joukossa tämäkin pätkä oli.

Silloin jäi sellainen mielikuva, että kyseessä oli Inner Circlen vanha livepätkä, mutta tämä taitaa olla bändin laulaja Jacob Millerin sooloesiintyminen. Taustabändistä en muuta osaa sanoa, kuin että saatanan kova. Puolikinkki-kitaristi oli muistaakseni skenen pääsoittajia. Eka biisi taitaa olla Wailersien tuotantoa. Tapahtuma on vuoden 1978 Reggae Sunsplash, joka näyttää vielä aika pienimuotoiselta.

Miller kookkaan olemuksensa kanssa piiskaa itsensä kunnioitettavan näköiseen menoon, joka jäi videosta mieleen. Ehkä yrtillä on myös osuutta asiaan? Tämän kun yhdistää siihen, että videon näki vuonna 1989 ja Inner Circle oli vasta paria vuotta aiemmin tehnyt ärsyttävän jättihittinsä 'Bad Boysin' hämmennys tämän livepätkän kovuudesta oli suuri. Tosin sitä hittiä Miller ei enää laulanut, sillä paria vuotta tätä konserttia myöhemmin vuonna 1980 hän kuoli auto-onnettomuudessa Kingstonissa - vähän ennen kuin yhtye olisi lähtenyt Bob Marleyn & Wailersien Yhdysvaltain kiertueen lämppäriksi.

Ei kommentteja: