maanantai 27. tammikuuta 2014

Hear`n Aid - Stars 198680-luvun puolessa välissä rock-muusikot olivat rikkaampia, kuin koskaan aikaisemmin ja edellisten vuosikymmenten yhteisöllisyydet sun muut oli huuhdottu nenästä alas. Silti, tai siitä johtuen tähtien omaatuntoa kolkutteli silloinen Afrikan ja kolmannen maan nälänhätä, jota varten tuli kaiken maailman Live Aidit ja yhteiskappale 'We Are the World', plus se joululaulu. Homman nimi oli, että artisti antoi aikaansa ja panosta ilmaiseksi ja tuotot käytettiin.. no ne käytettiin johonkin auttamiseen. Vaikka koko hommaan osallistui paljon muusikoita, sen herättämisestä on kiitettävä Bob Geldoffia.

Hevi ja hardrock oli kuumimmillaan sekä suosionsa huipulla 80-luvulla ja aikansa hardrockkareita kuuleman mukaan harmitti heiltä pyydetty vähäinen panos noihin edellä mainittuihin avustustempauksiin. Niinpä he Ronnie James Dion johdolla tekivät oman avustuslevyn. Levyllä on tosin ainoastaan yksi tälläinen 'yhteisbiisi', jossa on kontribuutioita hirveältä kasalta artisteja. En tiedä pitääkö vanha viisaus keitosta ja kokkien määrästä, mutta ainakin kitarasooloja tulee enemmän kuin tarpeeksi. Muuten levy sisältää pääosin live-vetoja erinäisiltä aikansa artisteilta ja bändeiltä (sekä jostain syystä myös Jimi Hendrixiltä!). Stars levytettiin ja koottiin jo vuoden 1985 puolella, mutta sopimusteknisistä syitä se julkaistiin vasta tammikuussa 1986, jolloin kuumin avustushimo oli kuivunut ja homma tuntui julkaisun viivästyttyä ehkä pikkaisen hyppäämiseltä avustusvankkuriin.

Itse biisi on tyypillistä 80-luvun puolivälin kevytheviä. Jotkut tykkää, suurin osa ei.

1 kommentti:

Just A Boy kirjoitti...

Onhan tämä kappale oman genrensä klassikko. Minä kyllä tykkään kovinkin. Koko lp oli aikoinaan tosiaan pettymys. Alkuun kun bändit puhuivat levyllä julkaistavan uusia ennenkuulemattomia biisejä ja sitten homma kuivui kokoelmaksi vanhoja livevetoja. Tuossakin taisi olla takana levy-yhtiöt, jotka kielsivät uuden materiaalin käyttämisen.