torstai 28. toukokuuta 2009

Cavemen - It's Trash 1966Garage-innostus on jonkin verran hiipunut. Yksi syy on, että levyhyllyyn on parinkymmenen vuoden aikana kertynyt lähes kaikki Nuggetsit, Pebblesit (näitä paljon vinyylinäkin) ja Back From the Gravet. Edellämainitut kokoelmat ovat kasattu asianharrastajien tonkimista seiskatuumaisista, joita 60-luvun puolessa välissä tehtiin joka korttelissa. Nuoret diggailivat Stoneseja yms. ja kopioidessaan hommaa tapahtui melkoisia ylilyöntejä. Ylilyöntien tuloksia voi nykyään kutsua esipunkiksi.
2000-luvun alussa 'garagesta' (huomaa hipsut) tuli valitettavan tylsä muoti-ilmiö, milloin noita ketjulompakko-no-homo äijiä pyöri Kalliossa enemmän kuin spurguja. Flaming Sideburns.. hohhoijaa.

Cavemenien 'It's Trash' sytytti pitkästä aikaa. Biisissä on kaikki, mikä minua tässä musiikkilajissa viehättää; komeat taustalaulut, älytön tuotanto, paskaiset saundit ja maaninen laulaja. Tämän biisin löytämisestä The Cramps olisi ollut kateellinen! Kaikkein hulluinta on, että tämänkin biisin tekivät ihan perus Tauno Tavalliset 60-luvun puolen välin Floridassa.

3 kommenttia:

peteer kirjoitti...

Joo tuo Caveman oli hauska juttu, mistä tuli tietysti mieleen tarkastaja Miettinen, jonka lemppareihin se myös kuului.

Miettinen oli garage-spesialisti, erikoisalanaan Australia, josta kaivoi radioaalloille, toinen toistaan hienompia bändejä ja biisejä, juuri ilman mitään kaupallista sukseeta.

Yksi Miettisen erikoislaji oli garage-tyttöbändit(!)

Rolf Jacksen kirjoitti...

Ilman Miettistä en olisi kuullut niinkään hienoa bändiä, kuin The Saints.

Räkärodeon lopusta on kohta vissiin kymmenen vuotta? Aika rientää.

Onneksi nykyään internet on paikannut Miettisen ja Peelin jättämiä aukkoja.

Manne kirjoitti...

Hyvä biisi. Lisää postauksia ääninäytteillä!