lauantai 31. tammikuuta 2009

Pekka Streng - Unen maa 2009

Pekka Streng lienee tämän blogin vakituisille vieraille tuttu. Satunnaisille vieraille mainittakoon artistin levyttäneen 70-luvun alussa kuolemansairaana kaksi levyä Love-recordsille. Näistä jälkimmäinen 'Kesämaa' kuulostaa edelleen kaikin puolin upealta.

Viimeisten parinkymmenen vuoden ajan kuolleilta artisteilta on julkaistu kasa levyjä Beatlesistä alkaen. Pekka Strengin poika Joonia suostui julkaisemaan isänsä yksiraitanauhurille äänittämiä lauluja ja aihioita. Tuottajana on Jukka Hakoköngäs ja Olympia-orkesteri säestää. Olympia-orkesterista tuli mieleen, että pilaavatko kusisissa verkkareissa soittavat ammattimuusikot homman, mutta olihan kahdessa alkuperäisessäkin levytyksissä aika ammattitaitoiset orkesterit. Tasavallan presidentti ja Ahvenlahti & co. Uudet taustat ovat tehty ihan hyvällä maulla ja tuovat lihaa moneen biisiin. Osa biiseistä on tosin aika pitkälti pelkkiä fragmenttejä. Muutamina hetkinä tulee etäisesti mieleen Syd Barretin soololevyt, lähinnä päälleliimatun yhtyesoiton takia.

Ei tämä kahden edellisen tasolle tietenkään pääse, mutta on se silti Pekka Strengin levy.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

vortex!
mielestäni tämän artistin kohdalla on aina ollut jonkinmoista yliarvostusta. omituisia tekstejä ja outoja ajatelmia, niistä saa hienon sopan mutta onko se aines josta tulee glorifoida.
eihän niitä jaksa kuunnellakaan kuin kerran.
terv.Mimosa