lauantai 18. huhtikuuta 2009

Mistreater - Hell's Fire 1981

Tämä on soinut toista vuotta iPodissa ja tuli nyt taas ajankohtaiseksi.

Kävin eilen Tavastialla katsomassa Sapattivuotta. Coverbändien (omankin) olemassa olon oikeutus on lähinnä siinä, että haluaako kuulla toisten soittamia versioita suosikkikappaleistaan.
Sapattivuosi on siis CMX:än Janne Halmkronan jäähdyttelybändi, jossa Mustaa sapattia soitetaan uskollisesti, mutta suomalaisin lyriikoin. Nightwish/Tarot-mies Marco Hietala laulaa nykyisessä kokoonpanossa. Paikalle sankoin joukoin vaeltaneille Kotiteollisuus-paitaisille insinööreille löylyttely riitti hyvin. Kitaristin Yommitteluahan ne olivat tulleet katsomaan. Hietala osaa Dion maneerit ja taipui ihan hyvin sen ensimmäisenkin laulajan kamaan. Rumpali ja basisti olivat myös taitavia mutta mutta.. Black Sabbath kokemusta ei päässyt syntymään, koska rytmiryhmä ei missään vaiheessa laahannut B. Sabbathille ominaisesti.

Vuonna 1981 Clevelandilaiset nappulat taas hoitivat homman kotiin oikeaoppisella tyylillä. Saatanasta, naisista yms. kertova levy kuulostaa NWOBM:n kauden BS:ltä just niinkuin pitääkin. Doom ja keskinopea metalli kohtaavat hienosti tällä unohdetulla klassikolla. Levykaupasta tätä ei taida löytyä, mutta internetin syövereitä kannattaa kaivaa.

Ei kommentteja: