maanantai 12. lokakuuta 2009

Lou Reed - Street Hassle 1978

Kuten levyn kannestakin näkyy, Lou Reed oli tässä vaiheessa täysin gay-hommissa. Ei siis kierrelty ympäri Eurooppaa säestämässä taiteilijatar-elämänkumppaninsa musiikkia. Enemmänkin patsasteltiin ylimielisenä setänä New Yorkin punk-klubeilla vittuilemassa selkään taputteleville nappuloille. Ja välillä tietty piestiin transu-tyttöystäviä turpaan.

Street Hassle on mielenkiintoinen vähemmän tunnettu Reed-levy. Tottakai tuohon aikaan on ollut pyrkimyksenä realisoida punk-liikkeen tuoma uusi kunnioitus. Kuitenkin Reedin vittumaisen luonteen takia mukana on muutama yllätys. Levy on itsessään jonkinnäköinen remiksaus Reedin siihen astisesta urasta. Real Good Time Together juontaa juurensa jo Velvettien aikoihin. 11-minuuttinen katusuhauksesta kertova nimibiisi Street Hassle on taas jousiriffeineen hypnoottista LouReed-puhelaulua parhaimmillaan. Osa biiseistä on äänitetty livenä turhia puleeraamatta.

Levyllä vilahtaa myös Bruce Springsteen. Äijä oli näemmä mukana useammallakin New York-taidepunk levyllä. Samalta vuodeltahan on Patti Smith Groupin hitti Because the Night.

Ei kommentteja: