torstai 28. tammikuuta 2010

Canned Heat - On the Road Again (live) 1968Alan "Blind Owl" Wilsonin laulama vanha bluesmukaelma. Live-versiosta puuttuu toki sinkkuversion taustalla soinut tambura-drone. Mutta yhtä maaninen biisi edelleenkin on. Mielessään voi nähdä junissa roikkuvat, tai radan viertä laahustavat mustat ja valkoihoiset Amerikan pulakauden kulkurit.

Canned Heat oli 60-70-luvun taitteessa erittäin suosittu orkesteri. Bändi taisi olla ensimmäisen Ruisrockin pääesiintyjäkin. Tänä päivänä näinkin rootsin kaman suosio on vähän yllättävää, mutta toisaalta joku White Stripes on todistanut sen olevan edelleen_mahdollista.

Masennuksesta ja huumausaineongelmista kärsinyt Al Wilson kuoli unilääkkeiden yliannostukseen vuonna 1970. Jostain syystä häntä ei kelpuutettu vuoden sisällä kuolleiden "27-kerhon" (Jimi, Jim ja Janis) kaartiin, vaan hän jäi sen ulkopuolelle. Jos sillä nyt on mitään väliä.

1 kommentti:

Kahara kirjoitti...

Aiheen vierestä, mutta silti:

"One trait hobos have in common is that they travel and work. They take pride in this attribute and often travel with the implements of their trade. In the 1880s, they began to distinguish themselves from "tramps" and "bums." Hobos have a work ethic. They willingly work for pay or food. In fact, they travel around the country as workers, not only because they enjoy the freedom, but also to earn a stake to get them through the winter. Tramps, as defined by the hobos, are people who travel, but prefer not to work, and bums neither travel nor work."

NSA