keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Sunn 0))) Tavastia 19.1.10

Harva konsertti on aiheuttanut yhtä kovia säväreitä, kuin eilinen Sunn 0))) Tavastialla. Ei tämä toki mikään yllätys ollut. Ja huonommalla keskittymiskyvyllä keikka olisi ollut kenties vain tylsä ja kovaääninen.

Bändi veti Tavastiaan hyvin väkeä, mikä oli minulle pienoinen yllätys. Tosin Hevimaassa jopa marginaalinen yhtye vetää uskollista porukkaa keikalle. Paikalle oli kammennut aika paljon lommoposkisia satanisteja, lähinnä varmaan Attila Csiharin takia.

Pharaoh Overlord veti ihan sympaattisesti lämmittelijän settinsä. Tällä kertaa mukana oli Hawkwindin tyyliin vanhan ajan syntetisaattori, joka kieltämättä nostatti sitä yhtyeen (yhtä) riffiä. Pahat kielet vessassa tosin tiesivät sanoa, että setti oli täysin sama vuosi sitten.

Pääesiintyjää saatiin odotella lavalle pitkään savukoneen keitellessä tunnelmaa, samaan aikaan nauhalta raikasi kurkkulaulua. Viimein kaksikko + kosketinsoittaja saapuivat lavalle ja jyräyttivät äänimonsterin henkiin. Aluksi Anderson(?) operoi bassoa ja kymmenen minuutin kirskunan ja rutinan jälkeen Attila saapui lavalle kaavussaan. Mikrofoni vastaanotettiin erittäin pitkin riitein, kunnes vokalisointi alkoi. Chisarin örinän, nurinpäin puhumisen ja kurkkulaulun yhdistelmä oli shown koossa pitävä lanka. Tässä vaiheessa kahdella kitaralla rutiseva yhtye soitti yllättävän nyanssipitoisesti joten kosketinsoittaja-pasunistin epätodelliset sähköpianoäänetkin kuuluivat.

Keikalla omalla korvalla erotin kolme eri kappaletta, joista kaksi ensimmäistä oli uusimmalta levyltä. Attila poistui 'soolonsa' jälkeen usvaan ja jonkin ajan kuluttua saapui 80-luvun hämärästä fantasiaelokuvasta muistuttavassa peiliviitassa. Naamassa oli ihmeellinen jäkälämaski ja hän vastaanotti peilipiikkikruunun. Eikä tässä vielä kaikki, vaan hetken kuluttua usvaa halkoivat sormenpäistä tulevat lasersäteet, jotka kimpoilivat peilipuvusta. Rutinavallin riipiessä samaan aikaan lahkeita ja sisuksia.

Finaali ja yhtäkkiä tehokkain hiljaisuus, mitä olen kuullut. Hieno keikka.

Ja lisäpisteet siitä, ettei yhtään pedonmerkkiä näytetty.
Ei tarvinnut.

Ei kommentteja: