perjantai 15. kesäkuuta 2012

The Fans - Olé, Olé, Olé (The Name of the Game) 1987

Ottamatta kappaleella kantaa juuri nyt käytävien EM-kisojen lopputulokseen, muistutetaan mieliin tämä takavuosien futis-anthemi, joka jalkapallokiinnostuksen määrästä riippuen on jättänyt jokaisen ikäiseni sieluun joko lämpöä, taikka kärsimystä.

Olé.. messuaminen on uskottavan tarinan mukaan lähtöisin Espanjan-liigan ottteluiden yhteislaulusta, josta se levisi ympäri Eurooppaa. Tämä siis aikana, jolloin espanjalaiset nauttivat kirkkaita mitaleja ainoastaan kotimaassaan. Tämä ei toki koskenut muita espanjankielisiä maita, kuten Argentiinaa.

Chantti on levinnyt myös muidenkin kielikuntien maihin ja esimerkiksi Irlannissa yleisö laulaa matseissa kuulemma tätä.

Massajalkapallo täyttää tapahtumana kaiketi 'alimman yhteisen nimittäjän' hivelemisen. Toki turvallisella tavalla. Niimpä myös futis-anthemit ovat aina totaalista soopaa.

Tähän rakoon iski tuottaja Roland Verlooven trimmaamalla biisin aikansa italo-discon päälle muutamalla typerällä lisä-lainilla. Espanjan lisäksi singlen toisena julkaisumaana oli tietenkin itseoikeutetusti paskamusiikin suurvalta - Saksa. Biisi merkittiin The Fans-yhtyeen nimiin, josta ei lisätietoja.
Biisiä voi futiskisasesongin lisäksi bongata edelleen ja varmasti hamaan loppuun asti muun muassa etelän turistilomakohteiden vakiosoittolistoilta.

Olé, Olé, Olé!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muistatko mikä ole suomalainen versio tästä ja mikä esittäjä?

Rolf Jacksen kirjoitti...

Suomi-versio on kyllä livahtanut ohi. Haluaisin kuulla!

Anonyymi kirjoitti...

No sehän selvisi; Turos hevi gee: Saunotaan.