perjantai 26. lokakuuta 2012

Lahtarit - Lahtarit CDr 2011

Astro Lihjamo vietti 50-vuotissynttäreitään lokakuussa pitkän kaavan kautta ja oma yhtyeenikin sai kunnian olla mukana yhdessä monesta synttäri-illasta.

Lihjamo on pitkän linjan punk(in)-mies, jonka vuosien varrelta löytyy jos jotain virityksiä ja miehen viisikymppiset olivat kieltämättä sellaiset, joita haluaisin itsekin aikanaan viettää.

Lahtarit, jossa Lihjamokin on mukana kitarassa, on useamman vuoden ajan toiminut yhtye, joka operoi 77:an, oi!:n ja käppäosaston kautta. Ja hyvin operoikin. Omat jutut tuntuvat käsittelyssä vääntyvän, muokkautuvan ja groovaavan, mutta Lahtarit vetävät levyllä ja keikoilla kättä lippaan tyyliin kunnioittavaa suoraa käppä-punkkia, jonka soittamisesta voin itse vain unelmoida. Siis suoraan ja jäykästi.

Jäsenistöstä löytyy muutakin pitkäaikaista punk- ja Toinen vaihtoehtomiestä. Solisti Lörsson on oma vanha tuttuni takavuosilta, mutta rokkipoliisina meikäläinen on armoton kavereitanikin kohtaan. Niimpä on mukavaa, että Lahtarit läpäisee rokkipoliisin puuskassa rinnalla olevien käsien seulan ihan omin avuin. CDr:n viisi biisiä kuultiin keikalla livenäkin ja hyvin toimivat.

Tämä käteen lätkäisty CDr on täyttä tavaraa. Kannessa poseeraavat ylpeänä Valkokaartin 16-vuoden tai miinus ikäiset pojat lapsisotilaat vuodelta 1917. Valmiina ampumaan naapurin setiä. CDr pitää sisällään viisi biisiä. Parhaimmistoa niistä ovat jalkapallo.. tai siis huligaaniaiheinen 'Lisää verta katsomoon', ihmissusiteemainen 'Kuutamo' ja levyn päättävä äkäinen 'Riivaa' (4-skins käännös). Köörit pelittävät, musiikki on mukana hoilattavaa ja juuri sitä mitä pitää. Sanoituksissa ja lavaolemuksessa Lahtarit ovat hauskoja, mutta ei ehkä ihan suoraan niputettavissa  sinne huumoriosastollekaan. Kadunvaltaus lopetetaan paikalle tuodulla rekka-convoylla ja sitä rataa.

Hyvää käppäpunkkia.

Ei kommentteja: