maanantai 29. lokakuuta 2012

Shagrat - Pink Jackets Required 2003

Tämä Shagratin nimellä julkaistu levytyskokoelma on sikäli outo, että vaikka sekä itse Shagrat eli Steve 'Peregrin' Took, että Twink Adler olivat Ladbroken skenen keskeisiä hahmoja ja musisoivat keskenään, ei Twink ollut paikallaolijoiden mielestä ikinä Shagratin oikea jäsen. Tämä ei nähtävästi estänyt Twinkkiä julkaisemasta näitä demobiisejään ug-ug-ug-legendan maineessa olevan Shagratin nimissä.. eli jonkinnäköisestä rip-offistahan tässä on kyse.

Twink Adler ei persoonana nauti muutenkaan skenen henkiinjääneiden luottamusta, vaan hänellä on eräänlainen kusettajan maine. No, joka tapauksessa tällä levyllä he musisoivat sekä Tookin, että Twinkin biisejä.

Miehet ovat vilahdelleet täällä aiemminkin; Took oli siis alkuperäisen Tyrannosaurus Rex-duon toinen puoli, Twink Adler monitoimisuhaaja, joka soitti muun muassa Pretty Thingseissä, Tomorrowssa, Pink Fairiesissa, oli mukana Syd Barrettin viimeisessä yrityksessä ja julkaisi oman menestyneen soololevynkin enkku-psykedelian kuumimman aallon harjalla.

Oikean Shagratin jäsenistössä oli myös tulevia Pink Fairies jäseniä, joten ympäri mennään, yhteen tullaan. Tolkien henkisen kansipiirustuksen (taitaa olla alunperin puutarhajuhlakonsertin flaijeri) takaa löytyy demo-tasoista nauhoistusta miesten biiseistä. Mukana on Shagrat-versioita, sekä Twinkin soolomenestys 'Think Pinkin' biisejä. Kappaleet ovat osittain mielenkiintoisia, mutta kyllähän tämä nyt tälläinen keräilijöille suunnattu rip-offi on. Kiinnostusta herättää juuri se, ettei Shagratilta ole oikein mitään järkevää julkaisua liikenteessä. Niimpä 'Get Back julkaisi tämän 2000-luvun alussa vinyylinä. Oma versioni on kyllä pinkkikantinen.