keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Jex Thoth - S/T 2008

En ole hirveästi kallellaan doom-metalliin, mutta tämä Jex Thoth kolahtaa. Hevissähän on hirveän tärkeää erotella genret kaupunginosaa myöten (etelä-Göteborg-deathmetal), joten tämäkin on muistaakseni tägätty 'doom-rockiksi'. Jex Thoth on kuitenkin Californiasta, tarkemmin San Franciscosta.

Stoneria kohti nojataan, mutta bändin erottaa ketjulompakko-kamasta laulajatar Jex Thoth. Naisvokalisti, etenkin hyvä sellainen on varmasti harvinaisuus tässä genressä. Bändi oli nimittäin vielä edellisellä EP:llä nimeltään 'Totem', mutta muutti sen metsäpapitar-laulajatterensa mukaan.
Mikäs siinä, koska niin paljon nojataan hänen äänensä karismaan. Eikä taustoissakaan mitään vikaa ole. Randy Holdenin Population II ja laahaava 70-luvun Black Sabbathan tässä soivat, muttei se häiritse. Kitarat murisevat ja rytmi laahaa tyylinmukaisesti.

2 kommenttia:

Shrike kirjoitti...

Tarkentaisin että _hevissä_ ei ole tärkeää erotella genrejä niin tarkasti kuin _metallissa_. Ja lähinnä siksi että usein noilta alueilta tuli nimenomaan sille alueelle tyypillistä kamaa. Hyvinä esimerkkeinä Göteborg-Death ja Florida-Death metallit. Sama genre, mutta molemmissa on aluekohtaisia samankaltaisuuksia, genrejuitsujen lisäksi. 90-luvun alussa bändejä tuli niin paljon että "oli pakko tehrä jotain".

Asiaan:
Jex Thoth nimi muuttui lähinnä siksi että Totem on niin läpikulutettu bändin nimi. Hyvä että muuttivat.

Muita bändejä tsekattavaksi osapuilleen samalla teemalla: Hollantilainen Devil's Blood, joka ei ole kyllä doomia vaan enemmän NWOMBH, mutta naisvokalisti on isosti esillä.
Myös Blood Ceremony voineen toimia.

Vielä blogivinkki, voisi toimia teikäläiselle: http://ju666h.blogspot.com/

Ja loppuun vielä psykedelinen bändivinkki, joka ei liity aiempiin kommentoimiini asoihin, Wooden Shjips (huomaa kirjoitusasu).

Rolf Jacksen kirjoitti...

Wooden Shjips pitää tseakata. siitä on vaahdottu niin paljon, että olen tietoisesti skipannut sen myöhemmäksi :-D