lauantai 27. joulukuuta 2008

Motelli Skronkle - S/T 1990

Tehtiin yläasteella kouluretki oikein Helsinkiin asti ja pääsi käymään isossa levykaupassa (muistaakseni Manskun Epes). Piti saada jotain uutta musiikkia, joten mukaan tarttui Pelle Miljoonan 'Moottoritie on kuuma' ja tämä Skronklen debyytti. Pellen levyn myin pois, mutta Skronkle on edelleen hyllyssä. Vaikka olikin alussa ihan liian hurjaa shittiä.

Motelli Skronkle oli teatteriryhmä/orkesteri, joka oli kuuluisa haastavista esityksistä ja fyysisistä performansseista. Nelikko oli mm. 80-luvun lopun Provinssissa villimiehinä mutamaskeissaan koko viikonlopun. Itselleni porukka tuli fanitetuksi Alhola tv-sarjasta. Tragikomedia kertoo takakylien vanhoista pojista sillain vähän eri tavalla kuin Pekko. Esim.

Skronkle levytti kaksi levyä Sielun Veljien Seal on Velvet levymerkille. Perinteinen soitanta oli heitetty helvettiin; öristiin putkiin, rumpuja hakattiin ilman lautasia ja bassoa soitettiin kitarana yms. Livet olivat kuulemma erittäin intensiivisiä ja suorastaan noitamaisia kokemuksia. Bändi aktivoitui 2000-luvulla hiljalleen uudelleen, uutta levyäkin piti tulla Ektro-recordsin kautta, mutta homma meni varmaan hautaan Markku Peltolan mukana.

'oi muammar'
(Motelli Skronkle, 1990)

Muammar, oi Muammar, Ali Fatah el Pullah Gaddafi
olen nuuskiva Ron eli Ronald the Rag
tahdon kalifiksi paikallesi

Minä eri mieltä olen, sinä eri mieltä olet, ollaan eri mieltä perkeleesti
Jos et lopeta eri mieltä olemasta,
ängen pötkön sinun perseeseesi

Olen tottunut siihen, että maailmassa tapetaan, tapettiinhan eilenkin
Lastaan digitaalipommikoneen digitaalipommein,
heräät tylppä kuono tyynylläsi

Huuda jumalasi perään erämaasta josta heräät, katso taivaalle ja hämmästy
Katsos minä istun siellä, liidän tähtilipun päällä
Kristus piesty on ja alas syösty

Oi Muammar...

Ei kommentteja: