sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Danny - Ninja 1986

Mitä yhteistä on Dannyllä ja ruotsalaisella tukka-hevibändi Europella? Kummatkin ovat huonoja?
Kyllä. Kumpikin on myös levyttänyt biisin nimeltä 'Ninja'. Dannyn levy jopa nimettiin tämän 80-luvun puolivälin 'ninjabuumin' mukaan. Nimibiisi oli myös mukana 'Syksyn sävel' kilpailussa, josta muistan tämän itsekin. Ja Dannyn esiintyessään tekemät etäisesti karatea muistuttavat liikkeet.

Wikipedian mukaan "Levyllä on Dannyn yleisestä linjasta poikkeavaa elektroonista soitantaa ja sovitusta. Levyllä korostuu varsinkin jopa tummat melodiset syntikkasoundit. Ostava yleisö ei levystä kiinnostunut, joten levy on tänä päivänä suhteellisen harvinainen."

Todellinen syy lienee se, että levy on jopa Dannyn kataloogissa aikamoista paskaa. Nimibiisi oli ehkä yritys nostaa Dannyn tuolloin aallonpohjassa ollutta uraa ja tuoda myös nuorempia kuulijoita. 'Romanssi' tuo syntikoineen mieleen Dannyn laulaman huonon Modern Talking biisin. Sitten A-puolen lopuksi vedetään äkkiä jarrut pohjaan mummoja varten ja otetaan muutama biisi ihan tavallista paskaa perusiskelmää.

Levyn hauskuus alkaa toden teolla kakkospuolelta, kun mukaan marssitetaan jalkavaimo Armi Aavikko. Tämä on sitä varman päälle pelaamista!
Kaksikko esittää yhdessä Kaksi kappaletta, joista 'Pelkkää hyvää' biisin syntikkaintro on varmuuden vuoksi mukaelma vanhasta 'Tahdon olla sulle hyvin hellä' hitistä. Danny vetää vielä kaksi biisiä, joista jälkimmäinen 'hääorkesteri-syntikan' päälle vedetty sotamuistelo 'Siellä jossain' on tajuttominta mitä olen pitkään aikaan kuullut. Ja on tässä paskaakin ehditty kuuntelemaan! Levyn lopettaa Armin soolonumero 'Marleena'.

Levy on äänitetty tietenkin MTV-Studiolla, joka on tuon ajan ja tämän tyylin laadun tae. Sovitukset ja 'orkesterinjohto' on merkattu yhtä biisiä lukuunottamatta Veikko Samulin nimiin. Itse kyllä epäilisin orkestraatiota enemmän hääkeikkabändin synaohjelmaksi, mitä tukee myös levyn kansista täysin puuttuvat soittajatiedot. Syynä on edellä mainittu tai sitten kukaan ei halunnut nimeään tämän levyn soittajatietoihin. Sen verran intohimottomasta virkamies-iskelmästä on kyse.

Ei kommentteja: