torstai 10. kesäkuuta 2010

Tasavallan presidentti - Selvä näkijä 1974(?)

Suomi-progen kahdesta Colosseuksesta Wigwam on aina pudonnut paremmin. Yksi syy minun ja Pressan huonoon kommunikaatioon saattaa olla Frank Robsonin ääni, joka on pikkaisen tukkoinen ja tuo ikävästi mieleen Trafficin. Tolonenkin on minusta parempi (ellei peräti paras) soolona.

Eero Raittinen liittyi vuonna 1972 yhtyeeseen (ja Robson sai kenkää) juuri ennen bändin Englannin keikkoja. Raittisen vokalisoima Pressa kuulostaakin minun korvaani valovuosia mielenkiintoisemmalta. Yksi syy oli varmasti uuden tyypin tuoma henkilökemiallinen muutos, joka vaikutti soittamiseen ja biisien tekoon.

Tankeroksihan Eero veti, mutta nyt jälkikäteen; mitä väliä? Ranskalaiset ja saksalaisetkin 'kehittyvän musiikin' orkesterit tekivät samoin (tosin tämä lienee syynä niidenkin heikkoon kaupalliseen menestykseen anglo-amerikkalaisessa maailmassa). No, yhtä kaikki, jälkipolville jäi hienoa musaa.

Kaikkein parhaiten minulle putoaa Tasavallan presisentin suomeksi levyttämät kappaleet. Tämän kuulin radiosta viime lauantaiyönä. Löytyy Love-Proge II kokoelmalta, mutta se on jo ajat sitten myyty loppuun. Ja uutta painosta tuskin tulee.

Kiitos netin, tämäkin löytyy ja haluan jakaa sen.
Levytysvuodesta en ole varma, mutta tuolla kuuluu Esa Kotilaisen soittama moog, joten toden näköisesti vuodelta 1974.

Tasavallan Presidentti - Selvä näkijäEi kommentteja: