keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Little Feat - Feats Don't Fail Me Now 1974

Lähestyvä kesäloma sai aikaan hädän miten hoitaa tyylikkäästi kirjoitustauolle lähteminen.
Kesämusaa ja kesälevyjä on jonkun verran käsitelty täälläkin. Pari vuotta sitten autostereoissa soi pitkälti Nuggetsit, viime kesä taisi mennä Dennis Wilsonin puutunutta mutta kaunista kaliforniamusaa kuunnellessa. Beach Boys nyt on itsestäänselvyys, mutta sitäkin käsiteltiin pari kirjoitusta sitten.

Southern Rock kuulostaa yleensä kesäiseltä tai ainakin laid-back kamalta. Siihen kun vielä yhdistää kalifornian rock-elementtejä saadaankin.. Little Feat.

Bändin perustivat Lowell George ja Bill Payne. Näistä ensimmäinen soitti Frank Zappan 'Mothers of Inventionissa', tosin saaden kenkää päihteiden käyttönsä takia. Paynekin oli juuri liittymässä yhtyeeseen, mutta kaksikko päättikin perustaa oman bändin. Hyvä päätös, koska Little Feat teki useita helvetin hyviä levyjä.

Edellisellä levyllä alkanut New-Orleans-Funk tyyli jatkui tälläkin levyllä. Inhoan käyttää termiä 'groovaava musiikki', mutta se kuvaa varmasti parhaiten bändin kitaroita ja koskettimia sekoittavaa musiikkia. Ja George oli hyvä lauluntekijä (hän kuoli vähemmän yllättävästi yliannostukseen 1979). Mutta mutta, hyvä kesälevy!

1 kommentti:

Tarkkailija K kirjoitti...

Huomasin kirjoituksesi vasta nyt, kun ei tauon aikana tullut seurailtua virtuaalimaailmaa. Olin juuri ottamassa käsittelyyn Sailin Shoes-albumin, mutta jätettäneen nyt myöhemmäksi. Yhtä hyvä levy on tämäkin.