maanantai 7. marraskuuta 2011

Levyhylly 4 vuotta

Levyhylly juhlii tänään huomisia nelivuotissynttäreitä myöntämällä itselleen kultaisen Hopeanuolimerkin sekä ikuisen kunniajäsenyyden apassien ja kiowojen veriveljenä.

Neljä vuotta sitten alkanut, yleensä omakohtainen vuodatus kuunnellusta musiikista on tähän asti jatkunut kiitettävän aktiivisesti lukuunottamatta keskikesää, jonka vietän poikkeuksetta intiaanileirillä tai preerialla.

Ajan kulumisen huomaakin ennenkaikkea blogiin linkitetyistä toisista blogeista. Osan pitäjät ovat luoneet nahkansa ja tehneet 'uuden aloituksen', mutta yllättävän moni mielenkiintoinen suomi-blogi on tässä neljän vuoden aikana hiipunut tai lopettanut toimintansa. (Kuten olette huomanneet, olen linkittänyt muista blogeista paria poikkeusta lukuunottamatta ainoastaan suomeksi kirjoitettuja verkkopäiväkirjoja.)

Olen poistanut tylysti linkkilistalta mielenkiintoisetkin blogit, joiden edellisestä päivityksestä on yli puoli vuotta. Säästetään tilat aktiivisille kirjoittajille.

Levyhyllyyn linkitetyt mielenkiintoiset musablogit pitävät sisällään tavaraa liberaali-oikeistolaisen 'toimittajan irrottelublogista' äärivasemmistolaisiin kulttuuripläjäyksiin. Listakaman käsittelystä tavallisen tallaajan levyhyllyyn. Punkista suhinaan. Hevistä hipsteriyteen. Yhteistä kaikille on mielenkiintoinen sisältö tai näkökulma. Ja ehkä hyvä tyyli kirjoittaa musiikista.

Viimeisen vuoden aikana ainakin hakubotit ovat löytäneet kohtuullisen hyvin Levyhylly-blogin, sillä vaalien jälkeen sain jotain rasisti-spämmiä ja kuluneen vuoden aikana aika paljon promopyyntöjä. Jos isänmaa ei kerran ole mukamas kaupan, niin Levyhyllynkin katsetta on vaikea kääntää pyydettyihin juttuihin. Saa olla kohtuullinen määrä lasihelmiä tai tulilientä, että promoan lähetetyistä jutuista ilman aitoa ja henkilökohtaista ex-tempore/bon voyage-fiilistä.

Ikäväkseni huomasin aiheeseen liittyen, että mahtava 'Finnpicks'-blogi on viimeisen sadan kappaleen loppusuoralla. Kuulemma tuhat suomalaista käännöskappaletta riittää. Harmi.

5 kommenttia:

Tarkkailija K kirjoitti...

Se on jo aikas kunnioitettava ikä täällä hektisessä blogosfäärissä.

Hopeanuolimerkki on hyvinkin ansaitty !

Piparnakkeli kirjoitti...

Samoilla linjoilla Tarkkailijan kanssa. Rispektiä, tsiirrsejä ja onnea!

Ja on muuten otettua olla linkkilistallasi!

Jalmari Helle kirjoitti...

Onnea kypsään ikään! Olkoon Manitou (siis amerikk. natiivien henkiolento, vapaavalintaisesti ehkä Venomin single) kanssasi.

DM kirjoitti...

Ugh. Onnittelut 4-vuotiaalle. Jos hidastan askeliani loppusuoralla, voin päästä myös 4 vuoden kunnioitettavaan blogi-ikään.
DM/Finnpicks

Walrus-76 kirjoitti...

Ugh! Kun em. Manitou loi aavan preerian, hän loi onneksi myös tuliveden...ja internetin. Poltan symbolisen rauhanpiipullisen mainion blogisi synttärien kunniaksi. Jatkukoon musiikillinen pow-wow vielä pitkään!