lauantai 14. huhtikuuta 2012

Jimi Hendrix Exprerience - Smash Hits 1968

Aikansa huimaa päällekkäisvaloitustekniikkaa edustanut kansi piti sisällään levyn julkaisuaikana jo vanhempaa Jimin tuotantoa.

Levyn julkaisun aikaan yhtye pukkasi jo ulos Electric Ladylandia ja oli pian hajonnut, mutta tämä sinkkuhitti kokoelma pitää sisällään pääosin ensimmäisen Are You Experiencedin ja sinkkujen kamaa.

Smash Hits oli pitkään ainoa kosketuspinta Electric Ladylandia ja Woodstockkia edeltävään Jimin tuotantoon. Karhunvuoren kirjastosta nimittäin löytyi tämä ja edellä mainittu levy. Diginatiivien ei pidä nauraa; levykauppojen ulkopuolella klassikkolevyjäkään ei kuleksinut joka paikassa.

Biisesitä 'Hey Joe' ja 'Purple Haze' sisälsivät varmaankin jotain hittipölyä, sillä juuri ne iskivät silloinkin koviten, vaikka levyttämisestä oli jo yli kaksikymmentä vuotta. Muuten biiseistä ei jäänyt tarkempaa kuvaa ja levyjen britti- ja amerikkapainosten biisit eroavatkin toisistaan. Huomattavaa on kuitenkin, että pääosa on ykköslevyltä, loput Ladylandilta. Axis Bold As Loven kama loistaa poissaolollaan.

Mikä kirjaston muovitetussa vinyylissä teki myös vaikutuksen, oli levyn takakansi. Siinä Jimi on Noel Reddingin ja Mitch Mitchellin kanssa italo-western kuteissa Virginia Cityn näköisissä todennäköisissä lavasteissa. Myöhemmissä kuunteluissa biiseistä nousi esiin 'Stone Free'n tyylisiä ralleja.

Smash Hits on todennäköisesti pullautettu aikanaan vain tuomaan rahaa levy-yhtiön kirstuun, mutta sopii kokoelmana tyypeille, joille ei putoa Are You Experiencedin nimibiisin tyylinen suhina tai Ladylandin kokeellisempi taiteilu.

Ei kommentteja: