sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

The Meters - New Directions 1977

The Meters otti tämän levyn jälkeen uuden suunnan ja hajosi. Laulaja Art Neville perusti Neville Brothersin, joka nautti 80-luvulla suosiota, mutta on muistaakseni aika pliisua musaa.

Meters oli new orleansilainen funk-ryhmä, joka nautti parista pikkuhitistä 60-luvun taitteessa. Bändi ei pystynyt myöhemmin toisintamaan tätä, mutta levytti omaa pätevää musiikkia ja säesti tunnetusti ja tunnustetusti artisteja kuten Dr. John ja Paul McCartneyta.

En tiedä mitä yhtyeen sisällä tapahtui tämän levyn julkaisun jälkeen sen mennessä hajoamaan. Itse levy on nimittäin ihan pätevää ja äkäistä 70-luvun puolen välin funkkausta. Biisimateriaalista suurin osa on tosin lainamateriaalia, mutta kitarat vatkaavat, basso jytkää ja meno on muutenkin sielukasta. Torvet soittaa vielä itse Tower of Powerin puhallinsektio. Ainoa miinus on aikansa muodikas reggae-poljento, eli versio Peter Toshin 'Stop That Train'ista, joka ei toimi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Suosittelen tutustumaan The Metersin levyyn The Rejuvenation vuodelta 1974! Sisältää mm. hitin "People Say" sekä Red Hot Chili Peppersin coveroimat originaalit "Jungle Man" ja "Africa" (RHCP:llä Hollywood). Levy on yksi tärkeimpiä funk-levyjä kautta aikain ja löytyy Rolling Stone lehden The 500 Greatest Albums of All Time -listaltakin (jos sillä ylipäätään nyt on mitään merkitystä).

Muita loistavia The Meters LP:itä ovat mm. Look-Ka Py Py, Struttin', Cabbage Alley ja vaikkapa Fire On The Bajou...

-tawe-

Rolf Jacksen kirjoitti...

Pitääpä tsekata.