keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Dr. John - Locked Down 2012

Dr. John vastaa tällä hetkellä tämän vuoden 'pappayllättäjistä', sillä 71-vuotiaan Tohtorin uusil levy Locked Down on samaa linjaa miehen parhaimpien jo aikapäiviä sitten tehtyjen levyjen kanssa. Luvassa on näppäriä biisejä, sielukasta laulua ja parhaiden aikojen räme-funkin muistumia. Tästä saamme todennäköisesti kiittää myös pitkälti levyn kitaristina, taustalaulajana ja tuottajana toimivaa nosteessa olevan Black Keys-yhtyeen Dan Auerbachia.

Aurbach on varmasti tuhannen muun hommat tajuavan kanssa kuunnellut aikoinaan Tohtorin Gris-Grissit ja muut klassikot. Ehkä hän on mietinyt, että miksi Tohtori ei enää tee sellaista musiikkia? No syitä oli varmasti monia, mutta Auerbachille on tarjoutunut jokaisen musiikkinörtin unelmahomma. Eikä hän sitä tyri. Levyn biisinteko-krediitit on jaettu levyllä soittaneen bändin kesken. Ehkä tämä nostaa toiveita siitä, että Tohtori saattaisi lähiaikoina tehdä bändikeikkaakin?

Locked Down svengaa (jos käytetään tälläistä ikääntynyttä nuorisotermiä) sillä samalla hivenen arvaamatomalla tavalla, kuin aikaisemmat suurtyöt. Tohtorin laulu on asiaankuuluvan puolihuolimatonta ja kitarat soittavat samalla kuumetaudin vaaralla, joka tälläisestä suo-musiikista pitää kuulua.
Tuotannossa ääni vuotaa ja suhisee, joka tuo tänä autotunen aikana takaisin hivenen ihmisyyttä tuotteeseen nimeltä musiikki. Tohtori hakkaa puolivireistä Rhodesiaan kuten ennenkin, torvet törähtelevät, kuoro huutaa ja.. helvetti ja hallelujaa; tämä on hyvä levy!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, kyllä tämä Dr.John - Locked Down menee hankintalistalle. Varsinkin kun on julkaistu myös vinyylinä (mukana tulee myös CD).

-tawe-

Rolf Jacksen kirjoitti...

Vinyyli oli kuulemma kadonnut maahantuojan listoilta. No, ceedee löytyi.

Anonyymi kirjoitti...

Vai että vinyyli kadonnnut maahantuojan listoilta? Eipä siinä mitään, sopiihan tuo hopeanakin ottaa... soi sillä lailla autossakin kätevämmin. -t-