maanantai 23. huhtikuuta 2012

Tame Impala - Innerspeaker 2010

Uskokaa tai älkää; Levyhyllyn pitäjäkin kärsii välillä musiikin suhteen kireistä perslihaksista. Nimittäin pätevän kirjastonsedän suositellessa tätä australialaista neo-psykedeelistä yhtyettä ja mielessä oli heti päällä hirveä defenssi. Eihän pastissimusa saa olla hyvää, tai ainakaan sille ei saa hukata aikaansa. Suositus piti kuitenkin tälläkin kertaa kutinsa.

Tame Impala on australialaisen Kevin Parkerin projekti, joka kyllä keikkaileekin ihan bändin kera. Toisin kuin muutaman vuoden takaiset neo-psykebändit jotka namedroppasivat musiikissaan Neu!ta ja muita teutoneja, aussit hiihtävät yllättäen ihan perinteisesti psykedeelisen Beatlesien vanavedessä, eikä edes pahalla tavalla. Osasyynä on tietysti Parkerin ääni, joka tuo eittämättä mieleen John Lennonin. Mukana on myös klassista englantilaista 'nukkekotipsykedeliaa' phasesauksineen.
Yksi levyn jippo on myös kitaroiden soundit. Aina välillä luulee kuulleensa aika pitkälti kaiken, mutta levyn efektoidut epäpuhtaat ja överiksiäänitetyt kitarat yhdistettynä klassisiin popkappaleisiin yllättää.

Tame Impala on siis oikein pätevää uusiopsykedeliaa. Saksaosaston matkijoista vertaisin Cloudland Canyoniin, joka käsittelee omaa kaalimaan sarkaansa yhtä perinnetietoisesti, ei ehkä omaperäisesti, mutta kuitenkin tuoreesti.

Ei kommentteja: