maanantai 2. maaliskuuta 2009

Muska - Muska 1973

Muskan ensi-lp on unohdettu klassikko. Unohdettu kaiketi syystä, että se koostuu pelkistä käännösbiiseistä. Cd-uudelleenjulkaisussa on mukana myös Juice Leskisen ja Dave Lindholmin tekemiä kappaleita. Onhan tällä toki se Krokotiilirock, mutta rehellisesti sanottuna levyn muu materiaali on pääasiassa parempaa, kuin Eltonin Johnin sinänsä ihan hauska kappale.
Muska oli ennen pitkäsoittoa jo ehtinyt rääkyä Scandialle käännösbiisin 'Kirjoita postikorttiin', jossa fuzz pärisee terävästi.

Tämän levyn sovituksista vastaa pitkälti eräs Pekka Järvinen, joka on jäänyt valitettavan yksipuoliseen maineeseen erään ränttätänttä-yhtyeen tupakkaa polttavana kitaristina. Rytmiryhmänä toimii Wigwamin Österberg-Pohjola kaksikko. Pohjolan bassottelu 'Häämuistojen valssi' kappaleessa riittäisi pelkästään nostamaan hänet legendojen joukkoon. Koskettimia soittaa niinikään Wigwamista Jukka Gustavson. Hyvin jytää. Laulu särkyy hienosti mikkiin, tällä levyllä ei nimittäin nössöillä. Jopa levyn bonus-biisit toimivat.

Muutama vuosi myöhemmin julkaistu 'Tää se päivä on' oli jo askel pliisumpaan suuntaan ja 90-luvulla Kassu Halonen niminen hyypiö luuli, että voi tehdä hänelle Kirkat.
Muska laulamassa perusiskelmää on vähän kuin laittaisi Dirk Schneiderin laulamaan baijerilaista humppaa. Ei edes hauskaa.

Ei kommentteja: