perjantai 27. maaliskuuta 2009

Suicide - S/T 1977

Suicide oli New Yorkin ensimmäisiä 'No Wave' bändejä ja perustettiin jo 1971. Duo Alan Vega (synt. 1938) ja Martin Rev on musiikkihistorian ensimmäisiä syntikkayhtyeitä. Ensilevyn aikaan jo nelikymppinen(!) Vega ja Rev loivat äänimaailman, joka vielä tänäkin päivänä hakee vertaista (tai ainakin synnytti joukon jäljittelijöitä).
Koreografia meni niin, että Rev soitti syntikoitaan sekä rytmikonetta särkijän läpi. Vega hönkäili ja ulvahteli mikkiin totaalisen pihalla bandana otsalla ja helvetinmoiset aurinkolasit silmillä.

Ensilevy alkaa parilla tykillä 'rokkikipaleella' (Ghost Rider ja Rocket USA), joista siirrytään 'Cheree':n Velvet-kellopeli tunnelmiin. Itse Bruce Springsteeniin teki kuulemma suuren vaikutuksen psykodramaattinen VietVet-kappale 'Frankie Teardrop'. Rumaa ja kaunista musaa sekä ehdottomasti mitään kumartamatonta.

Uusintapainokseen on liitetty CBGB-live ja 23 minuuttinen '23 Minutes Over Brussels' livepätkä. Belgian punkit eivät oikein diganneet provosoivaa Suicidea ja keikka päättyy nauhalla kuuluvaan mellakkaan ja poliisien kyynelkaasuun..

Ei kommentteja: