tiistai 16. maaliskuuta 2010

Keskellä kapinaa!

Joskus kauan sitten rokki oli kapinaa. Suomessakin.
Tässä muutama tapaus tai pätkä, joka sai aikanaan muutamankin vanhan suojeluskuntalaisen hamuamaan telkkarin ääressä hirvikivääriä.


Alla olevassa pätkässä Mikko Alatalo esittää Euroviisukarsinnassa kappaleen Rokkilaulaja. Taustakitaraa 'soittava' Veltto Virtanen ei tahdo pysyä taustalla - tai edes nahoissaan, vaan venyttelee raajojaan yli monen silloisen sotaveteraanin ärsytyskynnyksen.
Nythän nämä kaksi miestä ovat kansanedustajia ja vieläpä vanhoillisissa blokeissa. Eikä Velton itserakkaus- ja esiintymishalukaan ole mihinkään kadonnut.Pysytellään Tanpereella. Tässä varhainen Eppu Normaali laulaa vanhemmille totuuksia nuorison käyttäytymisestä. Taustalla oli Sex Pistolsin maahantulon kieltäminen lastensuojelullisista syistä vuonna 1978. Onneksi kaupunki on myöhemmin lahjoittanut suomen rock-maailmalle runsaasti loistavia artisteja, kuten vaikkapa Negative.Sliipparit olivat Saken ja Maton päivätyön ohella monen alkoholista tykkäävän suomalaisen muusikon pysähdyspaikka. Pidemmäksi tai lyhyemmäksi aikaa. Suomi-NL-suhteiden takia levyn nimi oli muutettava 'Karjala takaisin' muotoon 'Takaisin Karjalaan'.Entäs nämä Ämerikasta palanneet hinurit?
Jos työssäkäyvää miestä ei ärsyttänyt, niin johan kumma! Mike ja Andy, sekä legendaarinen 'Myyn persettä Damissa'.Huhhuh mikä meinki! Ja panokset sen kun kovenevat. V-sana päästiin viimeinkin sanomaan Levyraadin biisissä 1988. Ja Klasu antoi kasin.Tähän ei muuta kuin Hantta Krausen hätkähdyttävin sanoin;"Helvetin hyvää illan jatkoa!"

Ei kommentteja: