lauantai 13. maaliskuuta 2010

Kraftwerk - Köln II 1971Palataan taas mieliaiheeseeni, eli Kraftwerkiin.. Monille on varmasti vähemmän tunnettu seikka, että myöhemmin äärimmäisen kontrolloitua musiikkia tehneet Ralf und Florian aloittivat uransa aikamoisella häröilyllä. Tosin tällä tärkeällä musiikkihistorian dokumentilla Kraftwerk on vaiheessa, jossa se oli trio. Ralf Hutter oli kuusi kuukautta poissa yhtyeen riveistä ja toinen perustajajäsen Florian Schneider soitti kaksikon Michael Rother - Klaus Dinger kanssa. Tämä kaksikko 'löysi' pian toisensa ja poistui muodostamaan omaa Neu!-yhtyettä, joka on monessa mielessä yhtä tärkeä ja vaikutusvaltainen, kuin Kraftwerk. Itseasiassa videon Köln II kuulostaa aika paljon samalta, kuin Neu!:n ensilevyn klassikko 'Hallogallo'.

Kaksikon vihasuhde toi maailmaan kolme täydellistä krautrock-levyä, kunnes miehet erkanivat omille teilleen. Michael Rother oli hetken aikaa Cluster-miesten kanssa Harmoniassa, joka vaikutti ainakin Brian Enon ja tätä kautta myös David Bowien tekemisiin. Häntä pyydettiin soittamaan 'Heroes'-levylle, mutta hänellä oli silloin tekemistä soololevyjensä kanssa. Ne olivat kohtuullisen menestyneitä kotimaassaan. Rother vierailee tänä päivänä eri artistien kuten Red Hot Chili Peppers (John Frusciante fanitti) kanssa keikoilla.
Klaus Dinger taas kuoli 2008 mutta teki 70-80-luvun taitteessa kolme erittäin Saksassa menestynyttä levyä La Düsseldorf:in kanssa.
Florian Schneider taas erosi viime vuonna Kraftwerkistä.

Ei kommentteja: