sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Popol Vuh - Nosferatu Soundtrack 1978

Mihin proge meni 70-luvun lopussa tapahtuneen 'kuolemansa' jälkeen? No soundtrackkeihin. Tai ainakin pysyi niissä, vaikka muualla oli tuulisempaa.

Popol Vuhin Nosferatu ei tietenkään ole varsinaisesti progea, kuten ei yhtye muutenkaan tuohon aikaan. Kuvaillaan sitä nyt paremman puutteessa vaikka jonkinlaiseksi 'new-age folkiksi'. Tyyli oli alkanut 'Hosianna Mantra'-levystä ja jatkui pitkälle 80-luvulle. Soittimia ja teemoja oli lainattu eri puolilta maailmaa, joista sekoitettiin tavallaan aika hienostuneen kuuloinen soppa.

Vuhin romanttinen maailmanmusiikki kuvitti monia Werner Herzogin elokuvia. Tällä kertaa aiheena oli uudelleenfilmatisointi Murnaun mykkäfilmi-klassikko Nosferatusta. Pääosassa maaninen Klaus Kinski Nosferatuna ja sankarin(?) roolissa Bruno Gantz (myöhemmin mm. Hitlerin rooli elokuvassa 'Perikato').

Popol Vuh on siitä mielenkiintoinen yhtye, ettei sen tekemät soundtrackit eroa juurikaan yhtyeen muusta tuotannosta. Tai siis ne toimivat myös levyillä omina kokonaisuuksinaan.

Ei kommentteja: