torstai 27. toukokuuta 2010

Bob Dylan - The Bootleg Series Vol. 5: Live 1975, The Rolling Thunder Revue (2002)

70-luvun puolessa välissä moni Dylanin opetuslapsista tai jäljittelijöistä kiersi isoja areenoita kassakone kilisten. Maestro itse oli päättänyt pitkän kiertuehiljaisuuden vähän aikaisemmin. Sirkusmainen Rolling Thunder karavaani lähti kiertämään saleja promotoiden tulevaa Desire-levyä. Dylan jätti itse asiassa muusikoille kertomatta kiertueen pituudesta, eikä yhdessä soittoakaan harjoiteltu kuin pari päivää. Punk-hengessä liikuttiin siis.

Maskit naamaan ja lavalle. Maestro itse esiintyi naama kalkittuna. Ison yhtyeen lisäksi biisejä esitettiin soolona ja duettona kiertueelle mukaan otettujen Joan Baezin (entinen rakas ja vihamies 60-luvulta) ja Roger McGuinnin kanssa. Orkesterin ydin oli Desiren levytysporukka, eritoten viulua soittava Scarlet Rivera. Muuta miehistöä kun katsoo niin huhhuh.. Bowien kyydistään kenkimä Mick Ronson ja T-Bone Burnett kitaroissa. No ei tämä silti mitään glam-rockkia ole.

Itse levy ei ole yhden illan konsertti, vaan kooste useista eri esiintymisistä. Ensimmäinen levy sisältää niitä 60-luvun klassikoita, jälkimmäinen taas Blood on Tracksin ja Desiren mahtibiisejä. Dylan friikeille levyllä on useissa kappaleissa muutettuja tekstejä.

Hieno veto ja hyvä live-levy.

Ei kommentteja: