sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Nolla Nolla Nolla - Oodeja Simasuille EP 1981Nolla Nolla Nollan 'Oodeja simasuille' EP:tä pidetään monella suunnalla yhtenä parhaista suomi-punk EP:stä. Bändin synkeä 'post-punk' on edelleen astetta mielenkiintoisempaa, kuin 80-luvulla seuranneiden mustahuulten poseeraus. Solisti Jore (r.i.p) oli toki myös bändiä seuranneen Mustan Paraatin paras ja mieleenjäänein laulaja.

Nolla Nolla Nolla putosi aikanaan (ja edelleen) jännään koloon; se ei ole oikein puhdasta ja liuskaotsaista hardcorea, taidepunkiksi se on liian törkeää ja punkiksi liian taidetta. Levyllä soi yhden biisin rumpukoneen lisäksi jopa suhina-syntetisaattorit. Kaipa tämä on sitten sitä puhdasta post-punkkia.

Itsellänikään ei ole tätä alkuperäistä seiskatuumaista EP:tä, mutta tämä, pitkäsoitto ja bändin julkaisematon materiaali vuoden 1984 sessioista (sekä kaikki muukin levytetty tavara) julkaistiin vuoden 1996 cd-levyllä 'Tänään täällä, huomenna poissa'.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

hehe, ehkä jostain kaupallisesta näkökulmasta voi sanoa nollien "pudonneen" jännään koloon.

todellisuudessa bändi toimi nimenomaan tuosta kolosta käsin, pyrkimättä kuulumaan hc- tai mihinkään muuhun genreen. bändin musiikki oli vimmaa ja jännitettä, melankoliaa ja stadilaista katuasennetta.