sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Pharaoh Overlord - Horn 2011

Kultakirjasimin painettua ja avattavaa vinyylialbumia katsoessa tulee mieleen, että juuri tätä pitäisikin saada aina 17,90 eurolla kälyisen muovikansi-cd:n sijasta.

Pharaoh Overlord on yksi Jussi Lehtisalon loputtomista projekteista ja tälläkin hetkellä käsittääkseni kokoonpano on muuttunut Lehtisalon ollessa ainoa pysyvä jäsen. Pharaoh Overlord soittaa myös vähemmän yllättäen jonkinnäköistä heviä, kuten valtaosa Lehtisalon projekteista.

Bändi ei ole mikään suurimpia suosikkejani ja levyjen tason vaihtelukin on hurjempaa, kuin Circlellä (joka tämänkin levyn kokoonpano on ilman Mika Rättöä). 'Siluurikaudella' ei niin sanotusti avautunut ollenkaan ja ensilevyn stoner putosi vain osittain. Sunn0))):n lämmittelijänä tosin pidin heidän setistään.

Olikin oikein mukavaa, että näyttävien kansien lisäksi itse sisältökin oli tällä kertaa pätevää tavaraa. Horn ei ole mikään perheen kanssa illanvieton taustalla soiva levy, vaan aika raaka ja rajukin live-nauhoitus yhtyeen Lahden keikalta 2010. Levyn avaa oma takavuosien suosikki; Spacemen 3 laina 'Revolution', jonka retardin ja junnaavan MC5/Stooges-pastissin Overlord onnistuu soittamaan ilman, että jännite loppuisi.

Levy ei ole pelkkää junnausta, mutta yllä mainitusta Stoogesista tulee mieleen bändin vuosi sitten julkaistut vuoden 1971 konserttinauhat, joissa silloin hetken kaksikitarainen detroittilaiskopla soittaa myös samanlaisia monen minuutin pituisia ja vielä aika hyviä junnaavia riffittelyjä, joihin Iggy sitten jossain vaiheessa kampesi itsensä karjumaan jotakin.

Nelibiisinen livekooste sisältää siis aika äkäistä kitarointia. Tällä kertaa kolmen kitaristin kera. Bändissä oli/on Lehtisalon ja Leppäsen rytmiryhmän lisäksi kitaroissa tutut Rautatie-ajan Circle-miehet Westerlund sekä Pekka ja Julius Jääskeläinen.

Tätä vinyylipainosta on tehty kuuleman mukaan 500 kappaletta, joten saattaa jopa olla niin, että levy jossain vaiheessa loppuu varastosta. Mikäli siis kaikki koti- ja ulkomaan Pharaoh ja Circle-fanit ostavat sen. Suosittelen.

Ei kommentteja: