perjantai 12. elokuuta 2011

Kim Wilde - S/T 1981

Brittiläisen Kim Wilden ensilevy oli Kimin isin ja veljen säveltämä ja tuottama. Tunnetuin trash-popin helmi on luonnollisesti levyltä löytyvä 'Kids in America', mutta melkein koko loppulevykin pysyy tuon biisin tasolla.

Biisien taustat soitti Enyd-orkesteri, joka oli outo väliinputoaja progen ja punkin välissä. Jannujen naamat oli myös pakko tuoda kannen taustalle, sillä vielä vuonna 1981 tyttö ei yksinään ollut uskottava rock-artisti. Ei vaikka biisit ja tuotanto olisi ollut isin ja veljen tekemiä.

Wilden levy on kuitenkin kestänyt aikaa hyvin. Se muistuttaa enemmän uutta aaltoa ja manner-Euroopassa jyrännyttä Deutche Neu Welleä, kuin amerikkalaista Paisley popin pastissia. Itse asiassa levy kuulostaa lukuun ottamatta sitä pakollista uuden aallon reaggeata (Everything We Know) tavallista kunnianhimoisemmalta tekeleeltä. Ajaton.


3 kommenttia:

Jalmari Helle kirjoitti...

Enyd tai The Enid kiinnostaisi. Tunnetko tarkemmin tuon yhtyeen tuotantoa? Olisi mainiota lukea siitä blogissasi. Groovesharkista löytyy näköjään vain bändin eka levy.

Rolf Jacksen kirjoitti...

Mulla on valitettasti musta aukko sivistyksessä Enydin edustaman ""neo-progen" kohdalla.

Tupla-E kirjoitti...

Myös tunnelmallinen syntsabiisi Cambodia toiselta levyltä ja Hi-NRG-läpsyttely The Second Time neljänneltä levyltä toimii. Muuten ei tietoa tämän monipuolisen artistin urasta.