lauantai 14. tammikuuta 2012

The Troggs - Love Is All Around 1967

Täydellisten popkappaleiden sarjassa tulemme tällä kertaa The Troggsien 'Love Is All Around'in kohdalle. Ikäpolveni muistaa biisin varmasti parhaiten Wet Wet Wet-yhtyeen romanttisen komedian kylkiäisenä tulleena imelähkönä versiona vuodelta 1994. Biisin uudelleenlämmittelystä tuli silloin kansainvälinen hitti. Oman versionsa kappaleesta teki myös muun muassa R.E.M. Sliipattu ysäriballadi jätti ehkä väärän maun hampaankoloon, sillä itse biisi on kaunis pikku nugetti ja alkuperäinen versio Troggsille ominaisen kulmikas veto.

The Troggs oli britti-invaasion divarisarjan bändi. Jokainen tuntee tietysti Wild Thingit ja yhtyeen muut protopunkit ja powerpopit, mutta yhtyeen pitkäsoitot olivat epätasaisia kokoelmia singlejen mahtivetoja ja vastapainona sitten taas ihan tusinatäytebiisejä.
Myös bändin levytyksillä voitoksi kääntämänsä rajallinen soittotaito tuli vastaan live-esiintymisissä ja yhtye hajosi maaliskuussa 1969 tämän singlen Yhdysvaltojen menestyksen jälkimainingeissa.

Yhtyeen viimeinen ja toiseksi suurin hittisingle oli tavanomaisuudesta poiketen bändin jäsenen Reg Presleyn omaa käsialaa. Sokerinen kappale kuorrutetaan tavanmukaisesti 'Troggs-laululla' joka on samaan aikaan sekä herkkä, että jollain tapaa ilkkuva. Tällä kertaa ei ehkä tarkoituksellisesti, mutta se tuo kappaleeseen mukaan jännitteen, joka on kestänyt tähän päivään asti. Yhtyeen soitto on myös kulmikkaampaa ja kumeampaa, kuin myöhemmissä sliipatuissa covereissa. Mukana ovat toki ne taustalta hiljalleen nousevat jouset.

Huhujen mukaan kappaleen sanoituksen alkuperäinen innoistus oli LSD:n hiipivä vaikutus. Niin tai näin, The Troggs levytti yhden kaikkien aikojen herkkisbiiseistä. Kappale on Troggs-tyyliin rakenteeltaan hyvin yksinkertainen ja samalla täydellinen biisi esimerkiksi laulettavaksi pokattaville mimmeille, tai nuotiokitarointiin..

Love Is All Around nousi sekä brittien, että Yhdysvaltojen top-kymppiin. Yhtyeeltä viimeistä kertaa.

Ei kommentteja: