sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Rauli Badding Somerjoki - Tähdet tähdet 1983

Vuosi 2012 lähtee käyntiin Rauli Badding Somerjoen toiseksi viimeisellä albumilla Tähdet tähdet.
Somerjoki sävelsi jonkin verran itsekin ja levyn nimibiisi on myös hänen käsialaansa. Mielestäni kappale on yksi hienoimmista suomalaisen molli-iskelmän tiivistelmistä. Kaukokaipuun kohteena on tällä kertaa tounpuoleinen ja kappaleessa on kaunis slaavilainen melodia. Artistin paria vuotta myöhemmin tapahtunut poismeno myös alleviivaa kappaleen.. no tietynlaista elämään kyllästymistä.

Tässä vaiheessa Baddingin taustabändinä toimi Agents. Levyn biisit ovatkin pääosin Pulliaisen sovittamia. Monta kertaa tuleekin mieleen, että laulaako tässä nyt Sorsakoski, vai Somerjoki. Sen verran tarkkaan Topi oli näköjään Somerjoen maneerit kuunnellut. Somerjoen 80-luvun levyiltä löytyi jokaiselta runsaasti radiosoittoa saanut hitti ja periaatteessa aika olisi ollut miehen uran kannalta miltei parasta, mutta juopotteluhan se taisi olle se syy, miksi keikkaa jouduttiin perumaan. Ja se on esiintyvälle artistille aina huono juttu sekä erittäin huonoa mainosta, mikä johtaa yleensä buukkausten loppumiseen. Juuri näitä keikan perumisia varten Sorsakoski otettiin bändiin kakkoskitaristiksi ja varalaulajaksi.

Yhtä kaikki, nämä Somerjoen kolme Agents-levyä ovat taattua tavaraa. Agents ei toki nouse samaan liitoon mihin ollaan myöhemmin totuttu, mutta taustabändinä Somerjoelle yhtye sopi, kuin korkki viinapullon suulle.

4 kommenttia:

Petri Lahtinen kirjoitti...

Kuinka ollakaan, lueskelin just joulun aikaan Luodon Agents forever-kirjan.

Rolf Jacksen kirjoitti...

Oliko hyvä?

Anonyymi kirjoitti...

Enpä malta olla korjaamatta paria pientä asiavirhettä. Somerjoki kuoli 1987, ei 1985. Sorsakoski tuli kyllä varasolistiksi Baddingin ja Agentsin keikka-aikoina, mutta ei koskaan soittanut yhtyeessä kitaraa.

Rolf Jacksen kirjoitti...

Totta tuo 1987.