torstai 9. elokuuta 2012

Nukketeatteri - Tervetuloa helvettiin EP 1982

Edellisessä kirjoituksessa puhuttiin Stalinista, jonka miehistöä tässä Nukketeatterissakin oli. Jos Stalin oli vähän kömpelöhköä ja hivenen lutuistakin nopeaa teinipunkkia, Nukkekoti päräyttää astetta napakammin. Bändihän jäi aikanaan suomi-hooseen niin sanottuun kakkosdivariin, vaikka moni Propagandan kokoelmilla parin biisin verran älähtänyt bändi jää tasossa kauas taakse. Minun mielestäni.

EP sisältää kaksi biisiä seiskan kummallakin puolella, eivätkä nekään ikuisuutta kestä. Uusintapainoksen kansipussissa on biisien lyriikatkin, joista voi tarkistaa millaista maailmantuhoa tai sotaa odotettiin 80-luvun alun etelä-Savossa asti.

Itse biisimateriaali ei pahemmin kalpene aikansa 'ykkösbändien' rinnalla. En tiedä ovatko rumpalin vinoon menevät rytmi-iskut tahallisia tai tahattomia, mutta kuulostavat erittäin hyviltä ja tuovat omaa kulmaa tähän kaahaukseen. EP:n lopettava 'Jos sota tulee' painaa menemään konekivääritahdilla.

Tanskalainen 'Adult Crash' levy-yhtiö julkaisi aikanaan 300 kappaletta painetun EP:n uudelleen vuonna 2010. Kaikki asianharrastajat ovat varmaan jo omansa hankkineet.

Ei kommentteja: