tiistai 14. elokuuta 2012

Puukotus - S/T EP 2012

Elokuu on näköjään punkkiseiskojen kuukausi, sillä tämä on jo kolmas postaus aiheesta.

Puukotuksen 7" EP tarttui mukaan kesälomavierailulla entiseen kotikaupunkiini Kotkaan. Ja tarkemmin sanottuna erinomaisesta Pomp-musadivarista. Sen verran paljon on lähiaikoina tullut pyörittyä piffillä, että sieltähän tämäkin bändi kantautui korvaan. Lisäkiinnostusta herätti myös yhtyeen erikoisempi kokoonpanomuoto.

Kohtuullisen käppäisen levynkannen takana on yllättäen ihan oikea sarjakuvataiteilija. No, tyyli se on tämäkin ja poikkeaa niistä genren mustavalkoisista tuho-oksennuksista. Nyt mukana on värit. Seiska on DIY-henkeen omakustanne. Mukana tuli myös Bandcampin latauskoodi, joten ämppärit saa kätevästi tietokoneelle.

Itse seiska pitää sisällään yhdeksän biisiä rääyttyä ja kiljuttua jyrkkää hardcorea. Koska olen hc:n suhteen konservatoija-paska (kuuntelen lähinnä noita klassikoita) enkä silloin aikoinaan edes skenessä mukana, olen pudonnut tästä (nyky)hossekelkastakin jo 90-luvun alkupuolella. No, tuolloin se olikin varmasti paskimmillaan.
En siis osaa sijoittaa Puukotuksen äänihyökkäystä tyylillisesti mihinkään tarkkaan lokeroon. Enemmän se on kuitenkin vanhan koulukunnan meteliä (Extreme Noise Terror?), kuin vaikka Ydinperheen 'Hakis-hc:ta' tai muuta vastaavaa enemmän bodattua nykyhossea.

Puukotuksen erikoisuus on se, että se on kahden miehen bändi. Instrumentteina ovat pelkkä särötetty basso, rummut ja tietysi se kirkurääkyminen. Arsenaali on hyvä, koska samallahan saadaan bassot ja kitarat. Mihin tarvitaan kahta kielisoitinta, progeilijat?
Ja oikein hyvin jannut myllyttävätkin. Kaikki yhdeksän biisiä on aikamoista mättöä ilman hengähdystaukoa tai armoa. Päätösraidalla sentään vähän hidastetaan tahtia. Lyriikatkin ovat ookoo ja mukavasti kansissa teksteinä, että saa vähän selvääkin. Osansa niissä saavat tyylilajille oikeaoppisesti muun muassa päihdeongelmaiset tai naapurikateelliset mussalo.. esikaupunkien peruspaskat.

Bändi on kuulemma livenä vielä hurjempaa tykitystä, joten olisi kiva joskus nähdä. Helsinkiin asti sieltä maakunnasta tuntuu kuitenkin olevan vaikea päästä.

Ei kommentteja: