maanantai 19. huhtikuuta 2010

Del Dettmar & Gerald Toon - Synthesis (kasetti) 1980

Hawkwind-saaga jatkuu - tai rokin apumiesten tarina.

Del Dettmar liittyi Hawkwindin kuvioihin alunperin kiertuemanageriksi. Hänellä oli jonkun verran kokemusta eri bändien kanssa kiertämisestä, mutta Hawkwindin kanssa hän rupesi myös miksaamaan konsertteja.

Yhtyeen elektronisten laitteiden soittaja Dik Mik lähti väliaikaisesti kävelemään bändistä, jolloin Dettmarin vastuulle otettiin myös yhtyeen juuri hankkima uusi ja ihmeellinen syntetisaattori. Dik Mik ei ollut kauaa poissa kuvioista, jonka jälkeen Dettmar ja hän jakoivat elektronisten laitteiden soittamisen. Kaksikosta Dettmar oli kuitenkin enemmän muusikko ja hän mm. tuotti osittain klassikko-albumin 'Doremi Fasol Lasido'.

Dettmar turhautui rooliinsa yhtyeen 'outojen äänien soittajana' ja olisi halunnut soittaa kunnianhimoisempia juttuja. Homma kulminoitui hänen jättäessään yhtyeen vuoden 1974 Pohjois-Amerikan kiertueella. Dettmar muutti Kanadan erämaahan, jossa hän rakensi omin käsin kaatamistaan hirsistä talon (jossa hän asuu edelleen). Seurakseen hän otti raskaana olevan tyttöystävänsä. Tyttöystävä tosin sai lähteä tarinan mukaan heti lapsen synnyttyä, koska lapsi oli vähän väärän värinen ja mallinen..

Kokonaan pois musiikinteosta Dettmar ei jättäytynyt, vaan vaikutti 70-80-lukujen taitteessa kanadalaisessa bändissä 'Melodic Energy Comission'. Samalta ajalta on myös tämä kasettijulkaisu, jolla Dettmar soittaa syntetisaattoria. Soundi on vuodelle 1980 jo vähän vanhanaikaisen kuuloista, mutta silti sympaattista. Analogisten laitteiden sointi kuulostaa nimittäin enemmän 70-luvun alun kokeiluilta, kuin uudelta ja uljaalta 80-luvulta.

Nykyisin mies soittaa toisinaan entisten Hawkwind-miesten 'Space Ritual' orkesterissa.

Ei kommentteja: