lauantai 10. huhtikuuta 2010

Giorgio Moroder - From Here to Eternity 1977

Levyn nimibiisi on jo vilahtanutkin täällä.
Italialaissyntyinen Giorgio Moroder on tehnyt oman uraauurtavan musiikin lisäksi hittejä ja tuotantoja monille muillekin artisteille. Luettelo on pitkä, merkittävimpänä Donna Summerin 'luominen', Sparks, David Bowie, Blondie ja niin edelleen. Unohtamatta megahittielokuvien soundtrackkeja, kuten 'Midnight Express' ja 'Top Gun'.

Hurjan tajuttoman mauttoman siistin viiksikannen omaavan 'From Hear to Eternity'n sanotaan olevan house-musiikin esikuva. Levyn alkupuoli onkin saman kompin päälle rakennettu muunnelma yhdestä biisistä. Jos piti ranskalaisen Air-duon 'Moon Safarista', pitää varmasti myös tästä levystä. On nimittäin samat biisit, mutta alkuperäisenä.

Kansitekstit kertovat levyn olevan soitettu kokonaan elektronisilla soittimilla. Rumpujen kohdalla tuota vähän mietin, mutta kyllä nekin voivat olla jostain omatekemästä rumpukoneesta. Syntikoillahan tämä on tehty ja vähän laulua päälle. Käytössä on ollut myös uusinta uutta; seinän kokoinen vocoder. Tyyli on tuon ajan Moroderilta tuttua; päällekkäin kasattuja monosyntikkaraitoja ja arpeggio. Air-vertaus kertoi kuitenkin, että homma kuulostaa edelleen tuoreelta.

Ei kommentteja: