perjantai 23. huhtikuuta 2010

Hawkwind - Space Ritual 1973

Palataan taas Hawkwindiin. Sori.
Space Ritual ei kuulu omiin suosikkeihini yhtyeen tuotannossa, mutta levy omaan niin paljon mielenkiintoarvoa, ettei sitä voi ihan tuosta vain ohittaa.

Alunperin vinyyliversion kuuteen osaan jakautuvasta kansitaiteesta oli vastuussa Barney Bubbles. Tissejä, mystisiä pyramideja ja esoteerisia viestejä käsittelevä kansi on klassikko.

Space Ritual oli lausuja/laulaja Robert Calvertin ideoima kiertue. Silver Machine-hitillä rahoitettu turnée piti sisällä Calvertin ja Bubblesin animaatioita ja lavasteita, sekä Liquid Lenin valoshown. Lady Stacian lisäksi lavalla oli kaksi muutakin tanssijaa. Huomioitavaa on myös, ettei nimenomaista hittisingleä ole tietenkään mukana tällä live-levyllä. Biisimateriaali koostui pääosin uudesta kamasta ja edelliseltä 'Doremi Lasol Sida' levyltä. Kahdelta ensilevyltä oli mukana vain 'Master of the Universe'.

Mitään live-levyä ei huomaa edes kuuntelevansa, sillä välispiikit oli poistettu ja homma pelasi yhtyeen teatteriesityksellä. Yllättäen levyn kohokohdaksi nousee Calvertin tulkitsema Michael Moorcockin runo/ääniesitys 'Sonic Attack'. Liverpoolissa ja Lontoossa äänitetyt konsertit ovatkin pääpiirteissään avaruusrunouden ja Hawkwind-junnauksen sekoitus.

Tälläisiä kiertueita ei enään tehdä. Tosin ei yleisökään ole yhtä pihalla. Mutta tissit... mmm.

Ei kommentteja: