sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Rock ja Saatana - Osa 1

Rockin ja samalla koko länsimaisen rytmimusiikin juuret ovat hikisten mustia ruumiitaan vatkaavien pakanoiden käsissä. Alunperin tätä piti vähän lieventää laittamalla kappaleiden esittäjiksi vesitettyjä maitonaamoja. Turmeli vähemmän nuorisoa.

Se maaliman historiasta; suomessa kristilliset piirit huolestuivat nuorison sieluista toden teolla 80-luvulla heavy-rock ilmiön saadessa suosiota. Tehtiin lapsille ja nuorisolle pelottelu-kasetti, jolla uhkailtiin helvettiin päätymisellä pahojen teiden kuuntelusta.

Taustatyötä oli yritetty tehdä kovasti, mutta jutuissa sorruttiin tajuttoman hauskoihin asiavirheisiin, joita saarnaaja horisee ääni välillä huolesta ja järkytyksestä särkyen. Kasetille oli myös lisätty ääniesimerkkejä levyjen väärinpäin soitosta (mikä oli tuohon aikaan muodikas todiste saatanallisista viesteistä). Teostomaksut olivat kuitenkin jääneet maksamatta, joten kasetti vedettiin pois ja tilalle ilmestyi tylsempi musiikiton versio.
Typerä ja hauska nelikymmen minuuttinen, joka on vuosia ollut saatavilla netskusta. Googlella 'rock saatanasta'.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täähän on ihan legendaarinen:)
Useempi vuos sitten löysin tän helmen.
Ei voi uskoa, että jotkut saa päähänsä tehdä tuommoisen pläjäyksen.
Ihan täyttä paskaahan toi ukko tossa jauhaa. Mut mitäs siitä, kun joku höynä varmaan aikanaan ottanut tuonkin ihan totuutena:)

Anonyymi kirjoitti...

Ja sama mies jatkaa.
Ei voi muuta, kuin kiittää.
Kattelin koko sun listan läpi ja löysin paljon uutta, osasta en ollu kuullu koskaan, esim. mort garson.
Kyllä tässä tarvii ruveta vetään horisonttia laajemmalle, ihan liian kauan oon ollu samassa musassa kiinni.
Nää sun suositukset oli kuin raikas tuulahdus, näin kliseisesti sanoen.
Kiitos.