lauantai 15. marraskuuta 2008

Tohtori Orff & Herra Dalcroze - Täällä vartioin minä! 2002

Lastenmusiikki on helveetin vaikea laji. Lapset itsehän jaksavat kuunnella smurffihitit vol. 9 non-stoppina 24/7. Vanhempien henkinen ja fyysinen kuntohan siinä on enemmän koetuksella.

Hyvä lastenlevy hoitaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Muksut voivat jytätä tukka heiluen viihdyttävien sanoitusten kanssa. Ja vanhemmallakin saattaa jalka vipata musiikin tahdissa ilman myötähäpeää tai masokististä aivokuoliota.

Tohtori Orff & Herra Dalcrozen taustoista en tiedä enempää, kuin mitä Myspacen sivuilla sanotaan. Haiskahtaa (entisiltä) kansanmusiikin opiskelijoilta.

Vaikutteiksi ovat luetelleet: Led Zeppelin, The Who, Neil Young, Kipparikvartetti, Pelle Hermanni, Jukka Parkkinen, Kari Hotakainen, Noitalinna Huraa!, live-kirkkourut ja siinä varsinkin jyrkempi bassopuoli Kalevi Kiviniemen tahi oikeastaan kenenhyvänsä soittamana. Gary Larson, Martti Vasamaa, Deep Turtle,Bob Dylan,Muse, Porilaisten marssista se epäkesko bassorumpukohtaus, Deltahead...

Hyvää musaa.

Edit: Saamani tiedon mukaan Hannu Sepponen on samainen mies Noitalinna Huraan! takaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sepponen on tosiaan Noitalinnan miehiä, ja Orffit mahtava bändi. En tiedä oletko ehtinyt mahtavaa raideriaan tsekata, löytyy tuolta allekirjoittaneen arkistosta jostain. Orffilla on aikuisillekin omansa, senkin takia niin hyvä bändi kuin on!

Rolf Jacksen kirjoitti...

Pitää kaivaa.
Tämä uusin levy on vielä aika paljon mureampaa tavaraa.