keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Kimmo Kuusniemi Band - Moottorilinnut 1982

"Kaikki tuntuu olevan "ready"; seinänkorkuiset vahvistinkaapit surisevat kesytettyinä ja valmiina ottamaan kitaristilta käskyjä vastaan. Itse kitarasankari seisoo kovana nahkaunivormu täynnä niittejä ja panoksia! Rumpali istuu pallillaan valmistautuneena tulittamaan kymmenistä rummuistaan pauketta, joka jättää jälkeensä hurjimmankin pommituksen! Savupommit on viritetty ja liekinheitin odottaa kuumaa kitarasooloa!

Tämä kaikki on rakennettu tyhjään teollisuushalliin. "Suomessa ei ole yhtään sen tason studiota, missä Kimmo Kuusniemi Band voisi esiintyä kunnon kamoilla", toteaa kitaristi itse bändin muiden jäsenten nyökytellessä mukana. "Kimmo Kuusniemi Band on seuraava juttu, josta kuullaan Lontoossa saakka", sanoo kitaristi salaperäisen näköisenä. Onko tämä seuraava ISO JUTTU, kysymme me?

Hetken kuluttua Muska ja Jukka saapuvat studiolle moottoripyörillään ja ajavat ne sisään pärinän säestämänä. Muska sanoo heti ensimmäiseksi olevansa innolla mukana projektissa. "Huumeet ei ole maailmalla enään mikään juttu", viittaa Muska yhtyeen sanoituksiin. "Joo, inhottaa kun ihmiset myy ittensä huumekuninkaille", toteaa amerikanraudallaan paikalle ajanut Kirka, yhtyeen kolmas laulaja. Siis mitä!? Niin kuulitte oikein, Kirka laulaa myös tässä heavy-metal bändissä! Luvassa on siis melkoista meininkiä!"

Kimmo Kuusniemi Bandin 'Moottorilinnut' levyn takakannen katselu saa bloginpitäjän innostumaan miltei Jyrki 'Jyräys' Hämäläisiin mittoihin. Tosin superlatiiveja ei ylläolevassa viljelty ihan yhtä anteliaasti.

Kuusniemi oli Sargofagus orkesterin perustaja ja voitaneen lukea suomalaisen hevin perustajiin. Nimenomaan suomalaisen, koska kyllähän levystä kuuluu NWOBM härmäläisittäin. Kotikutoista ja naivia. Miltei kolmekymmentä vuotta myöhemmin porilaiset soittavat samaa kamaa naama vakavana(?) ja se on taidetta. NWOFM

ps. Kaverilla oli tämä vinyylinä, jolle kakarana naurettiin ja myöhemmin pahoinpideltiin treenikämpällä palasiksi. Myöhemmin alkuperäisestä vinyylistä on maksettu useita kymmeniä euroja.

Ei kommentteja: