keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Hawkwind - Silver Machine 19721972 ajat olivat näemmä oudot. Yksinkertaisen boogien ja kirkuvan EMS-syntetisaattorin yhdistelmä meni suoraan Englannin top-10:iin. Bändi soitti jopa Wembleyn stadionilla.

Tässä esiintyvä tanssijatar ei eksoottisesta koreografiastaan huolimatta ole yhtyeen ykköstanssija eli Lady Stacia, joka esitteli maaemon reheviä muotojaan tanssiessaan yleensä alasti.

3 kommenttia:

Jalmari Helle kirjoitti...

Ihan järjettömän mahtavaa!!

Motörwind kirjoitti...

Mikä kyseisessä kappaleessa on kaikista jänninä, on se, että Lemmy lauloi sen levylle juuri tultuaan bändiin ja kappaleesta tuli Hawkwindin ensimmäinen (ja ehkä viimeinen) SUURI menestys. Kappaleen menestyminenhän aiheutti bändissä närää, kun Lemmystä muotoutui eräänlainen keulakuva Hawkwindille...

Mainittavaa on myös se, että Dave Brockin päätöksestä livelevyllä "Live Seventy-Nine" Silver Machine keskeytetään "valtaisaan" räjähdykseen minuutin kohdilla. Brock halusi "tappaa ikävystyttävän hittisinglen".

Rolf Jacksen kirjoitti...

^ Hauska knoppi tuo 79-live :-D

Nykyään taitavat (tai siis Brock taitaa) soittaa taas kiltisti konserteissaan.

Muistaakseni biisiä ei ole 'Space Ritual' levylläkään, vaikka mittava rock-teatteri rahoitettiin juuri sen biisin menestyksen tuomilla rahoilla.

Mutta mutta, hieno bändi silloin, sen jälkeen ja varmasti edelleenkin.