torstai 6. kesäkuuta 2013

Disorder - Air Raid 1980Disorder-nimisiä punk-yhtyeitä on maailmassa ollut ja mennyt varmasti lukematon määrä, mutta kuuluisin ja merkittävin niistä tuli Englannin Bristolista, josta ponnisti jostain syystä lukematon kasa muitakin punkin toisen aallon yhtyeitä.

Toinen aalto oli edeltäjäänsä huomattavasti nopeampaa ja vihaisempaa. Vaikka vuonna 1980 hardcorea ei ilmiönä ja liikkeenä vielä ollut on tämä biisi selkeä suunnannäyttäjä.

Yhdessä saman kaupungin Chaos UK:n kanssa (jonka basisti taitaa laulaa tässä biisissä) bändit kehittivät musiikillista ulosantia, jolle keksittiin zineihin lentävä lause 'Noise Not Music'. Air Raidin kohdalla se ei ihan pidä paikkaansa, sillä huolimatta diskanttisesta saundista, sirkkelikitaroista ja kohkaavasta vauhdista kappale on melodinen ja miltei mukana hoilattava.

Disorderin ja Chaos UK:n miehistöt ja meno olivat hyvin päihdehakuisia ja epästabiileja, mikä sopi ehkä myöskin esikuvaksi tuleville hc-kokoonpanoille. Tästä huolimatta ihmeellistä kyllä kumpikin bändi on edelleen elossa - ties kuinka monennella kokoonpanolla.

Ei kommentteja: