perjantai 6. marraskuuta 2015

Kinks - Tired of Waiting For You 1965Tired of Waiting For You oli Kinks-yhtyeen kolmas single, joka ilmestyi isoihin kitarasoundeihin nojaavien (tai jopa ne tähän maailmaan tuoneiden) sinkkujen 'You Really Got Me'n ja 'All Day And All of the Night'in jälkeen. Ray Davies kirjoitti itse kappaleen junassa ja sanoitti sen tauolla studion kahvilassa. Spontaanisuudesta huolimatta sille haluttiin harkitusti pehmeämpi soundi ja ilme, kuin edellisille sinkuille. Yhtye oli sitä mieltä, että saadakseen kappaleen nousemaan listoille, se ei saisi toistaa edellisten sinkkujen tyyliä.

Biisissä tapahtui kuitenkin ovelasti. Se on huomattavasti melodisempi, kuin edeltäjänsä ja aloitti Kinksien poptaiteilun, mutta Dave Davies soitti riffin taakse edelleen raa'an voimasoinnun, joka tekee yhdistelmästä erittäin toimivan. Dave oli myös vastuussa edellisten sinkkujen kitarasoundeista, joten veljen ollessa popmusiikkiin vaikuttanut "säveltäjänero" pikkuveli taas löysi sen soundin, joka tuli dominoimaan kitaramusiikkia.

Single nousi Briteissä ykköseksi, myi hyvin muuallakin ja oli Yhdysvalloissakin sijalla kuusi. Yhteismyynti ylitti miljoona kappaletta. Ikäpolvelleni tämä on varmasti monelle tuttu parinkymmenen vuoden takaisesta shampoo-mainoksesta :D

Ei kommentteja: