sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Pete Bassman - Music For Modern Living 2016Koska tässä ollaan nyt pyöritelty Spacemen 3 ukkoja, niin laitetaan tällainen tuore tänä vuonna julkaistu kappale. Pete Bassman aka Pete Bain oli yhtyeen ensimmäinen basisti, joka syystä tai toisesta lähti yhtyeestä ja hänen tilalleen tuli Will Carruthers. Kumpainenkin on tehnyt bändin jälkeen omaa soolomusiikkiaan ja Bassmanilla oli 90-luvulla oma Darkside-yhtye, joka soitti pitkälti samanlaista musaa, kuin pääkaksikkojen Spiritualized ja Spectrum. Myös hänen Alpha Stone operoi samoissa kuvioissa. Bassman on soittanut myös Sonic Boomin levyillä ja projekteissa.

Hiljaiselo on nyt taas päättynyt ja ruotsalainen Höga Nord Records on julkaissut uuden pitkäsoiton. Mukavan kuuloista elektronista minimalismia.

5 kommenttia:

J.K.H. kirjoitti...

Sattumalta Pete Bainin seuraaja Will Carruthers on vastikään julkaissut muistelmateoksen Spacemen 3 -ajoistaan:

https://www.faber.co.uk/shop/non-fiction/9780571329960-playing-the-bass-with-three-left-hands.html

Guardianista löytyy ote tekstistä:

https://www.theguardian.com/music/2016/sep/26/spacemen-3-will-carruthers-playing-the-bass-extract?CMP=share_btn_tw

"We could play one note … mostly. Anyone could do it. A monkey could do it. But could a stoned monkey do it with feeling and without losing its sense of identity in the glorious all-enveloping om?"

Rolf Jacksen kirjoitti...

Vaikuttaa muuten mielenkiintoiselta kirjalta. Ylipäätään olisi mukava lukea se Sonic Boominkin kirja, muttei oikein osaa ja jaksa tilailla Englannista.

J.K.H. kirjoitti...

Onko P. Kemberkin kirjoittanut jonkun kirjan? Vai tarkoitatko sitä "Spacemen 3 & The Birth of Spiritualized" -kirjaa? Näkyy olevan melko suolaisen hintainen, paitsi jos tyytyy e-kirjaan.

Carruthersin muistelmateoksen on julkaissut sen verran iso kustantamo, että se löytyy näköjään ihan Adlibriksenkin valikoimasta. Paitsi jos haluaa kirjoittajan itsensä (!) sitoman limited edition -version.

Kurkkasin miekkosen YouTube-kanavalle, jossa Carruthers lukee ääneen muutamia näytteitä kirjastaan. Olisi muuten mainio äänikirja artistin itsensä lukemana!

https://www.youtube.com/channel/UC_pUVUpjizYQ-XlOvOw__Ug/videos

Rolf Jacksen kirjoitti...

Se on just toi. 88+ euroa..

Rolf Jacksen kirjoitti...

+ Aika hauska novelliloppu tossa Carruthersin jutussa!