perjantai 4. kesäkuuta 2010

Cleveland Confidential - Kokoelma 1982

Tätä blogikirjoitusta lukiessa muistin tämän kokoelman, jota tuli kuunneltua paljon viime talvena.

Koska olen itsekin syntyisin teollisuuskaupungista jossa on tällä hetkellä kymmenen tuhatta asukasta vähemmän, kuin syntyessäni, tunnen henkistä sympatiaa tai yhteenkuuluvuutta myös tälle paikkakunnalle. Siis Yhdysvaltain Clevelandille.

Kaupunki ja sen naapuri Akron sijaitsivat Yhdysvaltain 'Rust Belt' vyöhykkeellä, joka tarjosi 70-luvun loppuun asti elannon teräs- ja hiiliteollisuudesta. Kokoelman aikoihin seutukunta oli jo tunnettu hylätyistä tehtaista ja massiivisesta muuttotappiosta. Ja keskilännen maisemista. Ei mitään tekemistä keskellä ei mitään.

Elannon loppumisen ja näköalattomuuden sivutuotteena syntyi kuitenkin joukko esi- ja jälkipunkin mielenkiintoisimpia artisteja, kuten Dead Boys, Pere Ubu ja Devo.

Tämä levy sisältää kuitenkin alueen kakkosdivarin artisteja, kuuluisimpana punk-piireissä tunnettu Pagans (ei kuitenkaan parhailla biiseillään). Kokoelma niputtaa punkin mainingit ajalta, jolloin hardcore ei ollut vielä syrjäyttänyt ensimmäistä aaltoa. Musiikki on punkkia, mutta kirjo vaihtelee pseudo-autotallimusasta devomaiseen nykimiseen ja raw-power katurokista jazz-punkkiin.

Ei kommentteja: