perjantai 27. syyskuuta 2019

Juice Leskinen - Anne ja Jacques 1977Kesällä 1977 Juice Leskisen ura oli käänne tai jumituskohdassa. Pari vuotta toiminut Juice-yhtye oli päätetty lopettaa soittajien erimielisyyksiin ja kesän keikat vedettiin puoliväkisin. Kansa haikaili myös entisen Coitus Int.in perään ja salit eivät täyttyneet takavuosien malliin. Tähän päälle valtion mielivaltaisesti lätkäisemtä ennakkoverot painoivat vielä päälle, joten kansakunnan riimittelijällä oli sappea vittuilla ja viisastella.

Sinkun aihe tuli aikansa lehtiromanssista vuoden 1975 Miss Suomen ja amerikkalaisen Jacques de la Fountainen välillä. Kappaleella pyrittiin Syksyn sävel-kilpailuun, mihin se ei kuitenkaan esivalinnoissa päässyt. Siitä tuli kuitenkin Juicen ja levy-yhtiö Loven tarvitsema pikkuhitti, joka nosti taas profiilia ja alkoi täyttää osaltaan täyttää Leskisen uuden bändin Slamin (joka soittaa sinkun B-puolella) latoja.

Itse kappale on aivan hyvä Juice-biisi, joka rullaa kertsissä suorastaan mukavasti. Falsettitaustalaulusta oli vastuussa edelliskesän supertähti Freeman (jolle Leskinen teki myös Syksyn sävel-biisin). Hämmentävää tässä on, että levy-yhtiön järjestämä taustabändi on kitaristi Antero Jakoilaa lukuunottamatta tietynlainen kooste eri kausien Wigwamista: rummuissa Ronnie Österberg, bassossa Pekka Pohjola ja koskettimissa Esa Kotilainen. Seuraavana vuonna tämä porukka julistettiinkin jo punkin takia kirkonkiroukseen.

Ei kommentteja: